Όταν θες να βγεις για ένα ποτήρι κρασί...

Πολύ το χάρηκα που βρήκα (άλλο) ένα μέρος στα Βόρεια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί και κάτι-τις δίπλα για τσίμπημα!...

Ομολογώ ότι είχα λάβει την ανακοίνωση από καιρό, καθώς και την πρόσκληση για τα εγκαίνια της Vineria, αλλά κάτι είχε τύχει και δεν είχα καταφέρει να πάω μέχρι προχτές. Να όμως που όταν ένα από τα περασμένα βράδια το μόνο που θέλαμε ήταν να βγούμε για ένα (λέμε τώρα...) ποτήρι κρασί - το οποίο όμως δεν θα το πίναμε "ξεροσφύρι" - στην πορεία μου ηρθε η έμπνευση, κι έτσι ο δρόμος μας έβγαλε στο Μαρούσι.

Η Vineria συστεγάζεται με το Ιταλικό εστιατόριο Dal Professore - για την ακρίβεια, είναι αδερφάκια (αν όχι "μαμά και παιδί", για να ακριβολογούμε). Πρόκειται για ένα μικρό και ζεστό χώρο, με δική του αυτόνομη είσοδο, όπου τον πρώτο λόγο έχει το κρασί - είτε σε ποτήρι, είτε σε μπουκάλι, και σε αρκετά μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει καλές Ελληνικές και Ιταλικές ετικέτες.

Εμείς, μετά από ένα ποτήρι Prosecco για να μας ανοίξει την όρεξη (έχω και θράσος...) προχωρήσαμε σε μπουκάλι, και συγκεκριμένα σε μία πραγματικά πολύ όμορφη Barbera d' Asti. Και παρότι γενικά δεν είμαι φαν των κρασιών της συγκεκριμένης ζώνης, δέχτηκα την πρόταση του συμπαθέστατου υπεύθυνου πίσω από το μπαρ (καθότι το Chianti Classico που διάλεξα αρχικά είχε τελειώσει) και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Το κρασί μας συνοδεύτηκε από μία αέρινη Focaccia με χοντρό αλάτι και δενδρολίβανο, μία ποικιλία καλοδιαλεγμένων Ιταλικών αλλαντικών, μία (δυστυχώς λιγότερο ευφάνταστη) ποικιλία Ελληνικών τυριών, και μία πολύ νόστιμη πίτσα Μαργαρίτα στον ξυλόφουρνο (ψευτο-τσιμπήσαμε πάλι, δυο άτομα...).

Φύγαμε με πολύ καλές εντυπώσεις και θα ξαναπάμε. Καλό και φιλικό σέρβις, όμορφο, ζεστό περιβάλλον, καλές τιμές. Το γεγονός ότι επιτρέπεται το κάπνισμα με χάλασε λιγάκι, ευτυχώς ήταν περιορισμένο όμως, και ο εξαερισμός ήταν προφανώς αρκετά καλός.

Η Vineria του Dal Professore λειτουργεί από τις 5.30 το απόγευμα ως τη 1.30 το βράδυ τις καθημερινές και το Σάββατο (για "after work" καταστάσεις), και από τη 1.30 το μεσημέρι ως τη 1.30 το βράδυ την Κυριακή. Η διεύθυνση είναι Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22 στο Μαρούσι, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210-6149000.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v