Το "Πλαγίως" γυρνάει "Κάθετα"!

Νομίζω δεν υπάρχει οινόφιλος που να μην έχει δει την ταινία Sideways (Πλαγίως) που είχε προβληθεί το 2004, και μάλιστα έιχε προταθεί για 5 βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων κέρδισε αυτό του Καλύτερου Σεναρίου. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι κάθε οινόφιλος θα χαρεί να μάθει ότι το σενάριο της συνέχειας του Sideways με τον τίτλο Vertical (Κάθετα), συμπεριλαμβάνεται ήδη στα πλάνα της Fox Searchlight, της παραγωγού εταιρείας της πρώτης ταινίας.

Διαβάζω μία αποκλειστική συνέντευξη του (εικονιζόμενου) Rex Pickett, συγγραφέα του Sideways, στο περιοδικό Wine Enthusiast, στην οποία δίνει μία πρώτη γεύση του τι να περιμένουμε από την καινούρια ταινία. Στο Vertical, λοιπόν, ο ήρωας της πρώτης ταινίας, ο "ξυνός" Miles, είναι πλέον επιτυχημένος συγγραφέας ενός βιβλίου το οποίο έχει ήδη γίνει και ταινία. Ο φίλος του Jack, από την άλλη, ο οποίος στην πρώτη ταινία επρόκειτο να παντρευτεί και πέρασε με το φίλο του ένα επεισοδιακό οινο-τουριστικό (και όχι μόνο) batchelor weekend στην Καλιφόρνια, είναι πλέον χωρισμένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ο Miles αποδέχεται μία πρόσκληση να είναι ο βασικός ομιλητής σε μία γιορτή αφιερωμένη στο (αγαπημένο του) Pinot Noir, η οποία θα λάβει χώρα στο Όρεγκον, και όπου αποφασίζει να πάρει μαζί του την άρρωστη μητέρα του, το σκύλο της, τη Φιλιππινέζα βοηθό της και τον Jack, σε μία προσπάθεια να περάσουν όλοι λίγες μέρες ξεγνοιασιάς. Η ταινία θα ακολουθήσει όλα τα ευτράπελα που θα τους συμβούν στη διαδρομή - η οποία περιλαμβάνει και μία στάση στην Καλιφόρνια - μέχρι το τέλος της ταινίας, το οποίο θα είναι αρκετά συγκινητικό.

Η Fox Searchlight έχει ήδη αναθέσει το project στην ομάδα της αρχικής ταινίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο παραγωγός Michael London και ο Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Alexander Payne. Ο συγγραφέας αναφέρει στη συνέντευξη ότι ήθελε από πολύ νωρίς να γράψει τη συνέχεια του Sideways, παρότι όλοι οι συνεργάτες του τον συμβούλευαν να μην το κάνει. Όσο για τον τίτλο της ταινίας, το Vertical, λέει ότι είχε δυσκολευτεί φοβερά να βρει κάποιον που του άρεσε, ώσπου τον συγκεκριμένο τίτλο του τον πρότεινε κάποιος στην κάβα της γειτονιάς του, την ώρα που αγόραζε κρασιά, όταν άκουσε το πρόβλημά του!

Όπως καταλαβαίνετε είναι ακόμα νωρίς για να ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία προβολής της νέας ταινίας. Θα την αναμένουμε όλοι όμως εναγωνίως και ελπίζουμε να είναι αντάξια της πρώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Sideways έκανε εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 250 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ κατάφερε να βάλει το Καλιφορνέζικο Pinot Noir στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και - ταυτόχρονα - να καταφέρει τεράστιο πλήγμα στην δημοτικότητα του Merlot!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v