Στον διαγωνισμό World Class 2010!...

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω την διεξαγωγή του διεθνούς διαγωνισμού World Class 2010. Πρόκειται για τον διαγωνισμό που αναδεικνύει τον κορυφαίο μπάρμαν του κόσμου, και ο οποίος διοργανώνεται από την Diageo. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 9000 μπάρμεν από όλο τον πλανήτη - οι 24 φιναλίστ ήρθαν στην Αθήνα για να διαγωνιστούν στις πιο εξειδικευμένες δοκιμασίες, από τις οποίες ανακηρύχθηκε και ο νικητής. Κι αν αναρωτιέστε πώς και γιατί ο διαγωνισμός έγινε φέτος στην Αθήνα, αυτό έχει κάτι από... Eurovision. Βλέπετε στον περσινό διαγωνισμό (που είχε γίνει στο Λονδίνο) κορυφαίος μπάρμαν του κόσμου είχε ανακηρυχθεί ο Έλληνας Τέλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν και ο φετινός οικοδεσπότης.

Πρέπει να σας πω ότι ο διαγωνισμός ήταν άψογα οργανωμένος και είχε απίστευτο ενδιαφέρον. Οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο που τον κάλυψαν ήταν αυστηρά επιλεγμένοι, και ως ένας από αυτούς είχα τη δυνατότητα και να παρακολουθήσω κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες βαθμολογούνταν οι διαγωνιζόμενοι, και να έχω πρόσβαση στους κριτές, οι οποίοι ήταν μερικοί από τους ζωντανούς θρύλους του bartending και του mixology στον κόσμο, και βέβαια να απολαύσω απίστευτα κοκτέιλς στα λαμπερά πάρτυ που διοργάνωναν καθημερινά τα premium brands της Diageo. Οι άνθρωποι που γνώρισα ήταν φοβερά αξιόλογες προσωπικότητες, και ανάμεσά τους ξεχωρίζω τον Professor Alberto Soria, μία παγκόσμια αυθεντία στην οινο-γαστρονομία που μου παραχώρησε μία μίνι-συνέντευξη στην οποία προσεγγίσαμε τον συνδυασμό κοκτέιλς με φαγητό από την... κοινωνιολογική του πλευρά. Α, και το γεγονός ότι μία από τις μέρες φάγαμε τον πιο απίστευτο μαύρο μπακαλιάρο (black cod)  για μεσημεριανό από τα διάσημα χεράκια του (εικονιζόμενου στην κουζίνα του) Nobuyuki "Nobu" Matsuhisa, καθώς ένα σκέλος του διαγωνισμού έλαβε χώρα στο φερώνυμο εστιατόριό του στον Αστέρα της Βουλιαγμένης όπου έτυχε να βρίσκεται και ο ίδιος, ε αυτό το καταχωρώ ως ένα από τα αναπάντεχα bonus της αποστολής αυτής!

|ig:all|

Σε αυτή τη φάση το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι η ταυτότητα του νικητή: ο κορυφαίος μπάρμαν για το 2010 λοιπόν είναι ο Erik Lorincz, από το Connaught Bar του Λονδίνου (στην βασική φωτογραφία, ενθρονισμένος και περιτριγυρισμένος από την κριτική επιτροπή). Για όλες τις υπόλοιπες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, λεπτομέρειες αυτής μου της εμπειρίας θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να τις διαβάσετε (συνοδευόμενες από πλούσιο φωτογραφικό υλικό) στο Αυγουστιάτικο τεύχος του Οινοχόου...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v