Καταλανός για μια εβδομάδα

Μεθαύριο αναχωρώ για Βαρκελώνη, όπου θα κάτσω αρκετά. Όχι, δεν πρόκειται για ταξίδι αμιγούς οινο-γαστρονομικού ενδιαφέροντος, καθώς άλλοι επαγγελματικοί λόγοι είναι αυτοί που με στέλνουν (αυτή τη φορά) στην αγαπημένη μου πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Βέβαια σε μια πόλη όπως η Βαρκελώνη είναι πολύ δύσκολο, ακόμα κι αν το προσπαθήσεις (λέμε τώρα...), να μην απολαύσεις τους απίστευτους οινο-γαστρονομικούς θησαυρούς της. Γι αυτό κι εγώ έχω μεν προγραμματίσει να πάω σε όλα τα αγαπημένα μου στέκια στην πόλη, να δοκιμάσω όμως και κάποια που έχω βάλει στο μάτι από καιρό, και βέβαια να εξερευνήσω κι άλλα, καινούρια.

Παρεμπιπτόντως η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τις πολύ αγαπημένες μου - όχι μόνο λόγω αισθητικής, αλλά κυρίως λόγω αντικειμένου. Την έχω τραβήξει στο πολύ αξιόλογο Ισπανικό οινοποιείο Mas Perinet, με το καλύτερο κρασί του σε πρώτο πλάνο και το πανέμορφο τοπίο του Priorat στο φόντο. Βέβαια σε αυτό το ταξίδι (δυστυχώς) δεν θα έχω το χρόνο να ξαναεπισκεφθώ το Priorat - σκοπεύω ωστόσο να τιμήσω τα εκπληκτικά του κρασιά δεόντως!

Να περιμένετε λοιπόν ανταποκρίσεις από Βαρκελώνη την άλλη εβδομάδα. Δεν ξέρω πόσο τακτικές θα είναι, το υλικό όμως θα είναι σίγουρα καλό και μπόλικο. Και βέβαια οι πιο ωφελημένοι θα είναι οι μαθητές της τρέχουσας τάξης του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού - την αγαπημένη μου κάβα Lavinia θα την επισκεφτώ πολλάκις, και έχω σκοπό να γυρίσω φορτωμένος με τα καλύτερα. Παραγγελίες κανείς;...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v