Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Ο Άγιος Αρτέμιος

Ο Άγιος Αρτέμιος

Κατέβαινα προχθές το μεσημέρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κάπου εκεί στο ύψος της ΓΑΔΑ παρατήρησα κόσμο μαζεμένο στο απέναντι πεζοδρόμιο, χωρίς να μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο. Ήταν προφανές ότι κάτι ζητούσαν, μια που τα βλέμματά τους ήταν στραμμένα προς το κτίριο της ασφάλειας και οι γροθιές του υψωμένες στον ουρανό. Μετά από λίγες στιγμές είδα ένα πλακάτ με ζωγραφισμένη πάνω του μια φράση για λευτεριά στον Αρτέμη Σώρρα.

Κούνησα ελαφρά το κεφάλι σε ένδειξη συμπόνοιας για τους συνανθρώπους μα που μου φάνηκαν μπούφοι. Αφήνεις τη δουλειά σου ή την ασχολία σου τέλος πάντων, ντύνεσαι ετοιμάζεσαι και πας να στηθείς να φωνάξεις για το «δίκιο» ενός απατεώνα που έλεγε ότι θα εξαγοράσει το χρέος της Ελλάδας με τα 600 δισ. δολάρια στα οποία έχει πρόσβαση, ενώ χρωστά στην εφορία 2-3.000 ευρώ;

Στον χρόνο που είχα μέχρι να ανάψει το φανάρι παρατήρησα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα τους μάχιμους υποστηρικτές του απίθανου αυτού τύπου, προσπαθώντας να δω αν η βλακεία τους αποτυπώνεται με κάποιον τρόπο στην εξωτερική τους εμφάνιση. Αν έχουν δηλαδή όλοι αυξημένη τροχοφυΐα ή υπερμεγέθη κεφάλια- κάτι τέλος πάντων από αυτά που έλεγαν στο τέλος του 19ου αιώνα οι θεωρίες του εγκληματολόγου Λομπάρντο. Μάταιος κόπος. Οι άνθρωποι φαίνονταν απολύτως φυσιολογικοί.

Μετά σκεφτόμουν ότι στην σύγχρονη ελληνική ιστορία κατά καιρούς εμφανίζονταν διάφοροι ψευδοπροφήτες που για κάποιους λόγους, ίσως διαφορετικούς κάθε φορά, συγκέντρωναν γύρω τους αρκετούς πιστούς/ακολούθους, οι οποίοι έτειναν να πιστεύουν στην ανωτερότητα του ηγέτη τους. Το ελληνικό κράτος συνήθιζε να τους… καταχεριάζει, όχι τόσο γιατί έκαναν κανένα φοβερό έγκλημα, αλλά προέβλεπε ότι η αύξηση της δύναμής τους θα μπορούσε να αποδειχτεί επιζήμια για το ίδιο. Προβλέπω ότι το ίδιο θα συμβεί με τον αρχηγό των Ελλήνων Συνέλευσις».

Μπορεί να είναι ελιτίστικη η προσέγγισή μου, αλλά πιστεύω ότι οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρα είναι οι ίδιοι που θα προσκυνούσαν τις παντόφλες του Αγίου Παΐσιου- ναι αυτές τις καφέ με το χοντρό πλαστικό της δεκαετίας του ’80. Γιατί όσο λιγότερο το δουλεύεις το νιονιό τόσο πιο πρόθυμος είσαι να ακολουθήσεις μια «αρχή» που θέλεις να πιστεύεις ότι είναι ανώτερη.

Αυτοί οι τύποι φαίνονται ακίνδυνοι, αλλά δεν είναι. Ψηφίζουν, δημοσκοπούνται και συμμετέχουν στη διαμόρφωση αυτού που λέμε «κοινή γνώμη». Όχι, να μην τους κυνηγήσουμε- τι είναι άλλωστε; «Τίποτα αναρχικοί;». Αλλά να μην αφήνουμε τις εκδηλώσεις τους να περνούν έτσι, χωρίς να μας κάνει εντύπωση. Κινδυνεύουμε να αποβλακωθούμε.

SPONSORED LINKS

"Μέσα σε κάθε κυνικό άτομο υπάρχει ένας απογοητευμένος ιδεαλιστής."

George Carlin

  • 1923 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ' όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY