Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Το ελεύθερο camping φταίει για όλα

Το ελεύθερο camping φταίει για όλα

Με αυτή την κομψή πρόσκληση της φωτογραφίας οι απανταχού ιδιοκτήτες οργανωμένων camping της Αργολίδας έδωσαν τον τόνο της συντονισμένης αντίδρασής τους στη «λαίλαπα» που λέγεται ελεύθερο camping.

Προφανώς οι άνθρωποι έχουν κάθε δίκιο να συντονίζουν την επαγγελματική τους δράση ώστε αυτή να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται και να τους αποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη. Εκείνο που μου φαίνεται αδιανόητο είναι ο ηθικός τόνος που δίνεται από τον επαγγελματικό κλάδο στον… αγώνα του ενάντια σε κάτι που θεωρώ από τα αυτονόητα δικαιώματα κάθε ανθρώπου: να ξαπλώνει, να κοιμάται, να ξεκουράζεται, να μένει στη φύση και στο μέρος που διαλέγει.

Και τι είναι αυτό που επιτρέπει αυτόν τον ηθικοπλαστικό τόνο έναντι του σατανικού ελεύθερου camping; Μα, το νομικό πλαίσιο που συνεχίζει απαράλλαχτο να έχει απαγορευμένη την ελεύθερη διαμονή στη φύση, πειθαρχώντας στα συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας που θέλει να «πουλά» το αγαθό της ελληνικής φύσης ακόμη και στους ίδιους τους πολίτες της χώρας και να καρπώνεται τα οφέλη.

Θέλει κάποιος να πάει διακοπές με τα παιδιά του. Δεν έχει όμως τα χρήματα για να μείνει σε δωμάτιο περισσότερες από 10 ημέρες. Γιατί να μην μπορεί να μείνει κάπου με τη σκηνή του και τα πιτσιρίκια, χωρίς να έχει το άγχος ότι θα περάσει ο αστυνομικός και θα τον εγκαλέσει ή και θα τον συλλάβει ως παράνομο; Πού είναι το δίκαιο σε αυτές τις ρυθμίσεις;

Μήπως είναι στις (πολλές φορές βάσιμες) περιβαλλοντικές ανησυχίες περί ρύπανσης; Οι επιφορτισμένοι με τον περιορισμό του ελεύθερου camping φύλακες του νόμου ας επιφορτιστούν με τον έλεγχο για της καθαριότητας γύρω από κάθε στημένη σκηνή. Ας επιβάλλεται πρόστιμο σε αυτόν που γύρω από τη σκηνή του π.χ. σε ακτίνα 30 μέτρων, έχει απορρίμματα ή/και ακαθαρσίες- ακόμη και αν δεν τις προκάλεσε ο ίδιος. Έτσι θα δίνεται και κίνητρο για να καθαρισμό του τοπίου από τους κατασκηνωτές.

Όσο όμως δεν λαμβάνονται τέτοιου τύπου νομοθετικές πρωτοβουλίες γίνεται ξεκάθαρο ότι τέτοια επιχειρήματα είναι «εκ του πονηρού» που λέει και ένας συνάδελφος εδώ στη δουλειά. Άντε να δούμε πόσα χρόνια θα τα λέμε.

SPONSORED LINKS

"Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε."

Φιντέλ Κάστρο

  • 1675 - Ιδρύεται στην Αγγλία το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς.
    1913 - Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη Μάχη του Κιλκίς.
    1919 - Επαναστατικό κίνημα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη, με αρχηγό τον στρατηγό Κεμάλ πασά.
    1979 - 85 αρχαία αντικείμενα, κυρίως κεραμικά, που κατασχέθηκαν από τη Βρετανία, επιστρέφονται στην Κύπρο.
    1941 - Ξεκινάει η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα", η γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ.

© 2002-2018 MEDIA2DAY