Μπήκε ο Κουβέλης στο μαντρί

Ο κ. Φώτης Κουβέλης μπήκε στην Κυβέρνηση σε μια θέση που μάλλον ακυρώνει τον λόγο για τον οποίο μπήκε. Τόσο για αυτόν, όσο και για την κυβέρνηση.
Μπήκε ο Κουβέλης στο μαντρί
Ας είμαστε ειλικρινείς: Ανασχηματισμός δεν έγινε. Αυτό που έγινε ήταν να μπει ο Φώτης Κουβέλης στην κυβέρνηση, όπως προφανώς είχε συμφωνηθεί από νωρίτερα. Δεν ασπάζομαι την άποψη όσων πιστεύουν ότι το πράο του χαρακτήρα του κ. Κουβέλη τον καθιστά ακατάλληλο για τι; απαιτήσεις του υπουρεγείου Άμυνας. Νομίζω ότι όσοι το λένε αυτό αναγορεύουν σε αξία της πολιτικής το «μάτσο» του Έλληνος, αφού «μόνο έτσι καταλαβαίνει ο Ερντογάν». Αυτά θα ήταν αστεία αν δεν ήταν ρατσιστικά.

Όπως αστείο- αν μου επιτρέπεται- μού φαίνεται ότι ένας άνθρωπος 70 χρονών ή και παραπάνω δέχεται να μπει ως αναπληρωτής υπουργός και μάλιστα σε υπουργείο που δεν έχει καμία σχέση με αριστερές πολιτικές ή όποια κοινωνική μεταβολή. Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι θα έχει προϊστάμενό του τον Πάνο τον Καμμένο και ότι πιθανώς θα ερωτηθεί και θα πρέπει να δικαιολογήσει κάποια από τις εμφανίσεις του υπουργού με παραλλαγή, κρεμασμένου από κάποιο ελικόπτερο και λοιπά τέτοια.

Θυμίζω ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που, μεταξύ άλλων, υπήρξε επιτυχημένος δικηγόρος, υποψήφιος (με αντίπαλο τον Α. Τσίπρα) για Πρόεδρος του Συνασπισμού το 2008, κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ το όνομά του ακουγόταν ως πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλήθεια, τι κάνει αυτός ο άνθρωπος ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνα στα 70φέυγα; Τι σκοπεύει; Δεν το κρύβω- προβληματίστηκα. Όσο όμως και αν προβληματίστηκα, απάντηση δεν βρήκα.

Αντίθετα, μου είναι πολύ προφανές για ποιον λόγο επελέγη εκ μέρους της Κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης. Θεωρείται προφανώς ότι ο κ. Κουβέλης εξακολουθεί να αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην αριστερά και στο κέντρο και άρα μια καλή επιλογή για να διεμβολιστεί η συμμαχία των κεντρώων δυνάμεων.    

Μόνο που όταν τον υποτιμάς δίνοντάς του αυτή τη θέση, είναι σαν να δείχνεις σε όσους θα ήταν πρόθυμοι να τον ψηφίσουν για τι τον προορίζεις και πόσο πραγματικά σημαντικό τον θεωρείς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v