Η γυναίκα του Καίσαρα και το παιχνίδι της επικοινωνίας

Επικοινωνιακή επιτυχία για την Κυβέρνηση η συνέντευξη της κ. Μπαζιάνα. Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο, ούτως ή άλλως;
Η γυναίκα του Καίσαρα και το παιχνίδι της επικοινωνίας

Η συνέντευξη της συζύγου του Πρωθυπουργού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την Κυβέρνηση. Επιτυχία επικοινωνιακή φυσικά, μια και αυτός ήταν από την αρχή ο στίβος στον οποίο «έτρεχε» η εν λόγω προσπάθεια. 

Αν έπρεπε να ποντάρω, θα έλεγα πως ναι. Προφανώς και δεν αποφάσισε τυχαία να μιλήσει τώρα η κ. Μπαζιάνα, ούτε και τόσο καιρό τυχαία δεν μιλούσε- και ας λέει για το ξεκάρφωμα στην αρχή του δημοσιεύματος ότι «έχουμε πολλές φορές ζητήσει μια συνέντευξη…» κλπ κλπ. Αλήθεια, μπορούν να απαντήσουν από την Εφημερίδα των Συντακτών αν ζήτησε κάποιος από το γραφείο του Πρωθυπουργού να «δει» τη συνέντευξη Μπαζιάνα πριν αυτή δημοσιευτεί; Δεν το ρωτώ προβοκατόρικα. Αν υπάρξει σχετική ανακοίνωση, εγώ θα πειστώ αυθωρεί. 

Στην σημερινή πολιτική σκηνή το παιχνίδι της επικοινωνίας είναι προφανώς το βασικό πολιτικό παιχνίδι. Τούτου δοθέντος, αν χρειαστεί- και όσο ζυγώνουμε προς τις εκλογές- δεν αποκλείεται να δούμε και οικογενειακές φωτογραφίες του Πρωθυπουργού, όπου θα εμφανίζονται και τα παιδιά του μαζί με τους γονείς, συνηγορώντας στην εικόνα του σύγχρονου οικογενειάρχη πολιτικού, ο οποίος απευθύνεται στους "νοικοκύρηδες".  

Σε άλλα νέα, είδα ότι ο Σύριζα έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην προγραμματισμένη ομιλία Βούτση στον χώρο Σπούτνικ. Περίπου 60-70 άτομα εμπόδισαν την ομιλία να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρόμενα για τις εκκενώσεις καταλήψεων στον Βόλο. Για «εξουσιαστικές» πρακτικές έκανε λόγο η ανακοίνωση του Σύριζα καταδικάζοντας την παρέμβαση. Και προκαλώντας απορία, θα συμπλήρωνα εγώ.

Γιατί, οι άνθρωποι του Κουμουνδούρου θα έπρεπε να θυμούνται πόσο ουσιαστικά λίγες επιλογές έχεις για να πας ενάντια στην εξουσία, όταν δεν είσαι η ίδια η εξουσία. Θα έπρεπε, λέω, γιατί δεν έχει περάσει και τόσος πολύς καιρός που τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι του Σύριζα κατηγορούνταν για τους προπηλακισμούς μνημονιακών βουλευτών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v