Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Οι Σαββόπουλοι στην πυρά;

Οι Σαββόπουλοι στην πυρά;

Ομολογώ πως δεν παρακολούθησα τον τηλεοπτικό ή τον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ πριν την συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε» ώστε να ξέρω αν πραγματικά φόρτιζε με αντιπολιτευτικές κορώνες την ενέργεια, όπως ακούω από εδώ και από εκεί. 

Ακόμη όμως και χωρίς να διαθέτω τις πληροφορίες αυτές το πέσιμο στον Σαββόπουλο το βλέπω ως κρετινιά ορισμένων όψιμων ζηλωτών της αριστεράς που διαξάγουν με τους αγαπημένους τους δεξιούς μάχες, επί οποιοδήποτε πεδίου. Αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε αισθητική «πιάνουν την άλλη από το μαλλί».

Σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών διάβασα για το «αφεντικό» που ανακατεύεται (άραγε τον Αλαφούζο να εννοεί;) και στα κελεύσματα του οποίου οι καλλιτέχνες τρέχουν, μια και έχουν εδώ και καιρό ταχθεί με «τα αφεντικά και όχι με τον λαό». Συναισθηματικές υπερβολές, οι οποίες αναζητούν εχθρούς με πάθος επαναστατικής αριστεράς, το οποία σήμερα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά.   

Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Ν. Καρανίκας σε μια… βραχύβια ανάρτησή του στο FB έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τον τύπο που χτύπησε τη γυναίκα του στις κερκίδες, την φοροδιαφυγή, τα χρέη εργοδοτών προς εργαζομένους, την εκκλησία, επιχειρώντας να δώσει απαξιωτική και πολιτική διάσταση στη συναυλία που- τουλάχιστον- για όσους πήγαν να την παρακολουθήσουν, αλλά νομίζω και για τον Σαββόπουλο, είχε απλώς αυτήν την χαζοχαρουμενιά της λαϊκής φιλανθρωπίας.

Αυτή η σαχλαμάρα είναι κατά τη γνώμη μου πιο άξια κριτικής. Το να δούμε συνολικά τι σημαίνει φιλανθρωπία και πόσο λειτουργεί παροπλιστικά για αιτήματα αλλαγής είναι πιο σημαντικό από το να κράξουμε το κανάλι που διοργανώνει τη φιλανθρωπική εκδήλωση για τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Όσο για την κίνηση Καρανίκα να κλείσει το ποστ του με την κατηγορία προς τον Σαββόπουλο ότι είναι «κλέφτης τραγουδιών», θυμίζει- συγγνώμη κιόλας παιδιά- εποχές αυριανισμού. Σκληρού αυριανισμού. Και αν τότε υπήρχε και μια δεξιά που «έπρεπε» να πολεμηθεί, σήμερα δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά το «εμείς» και όχι οι «άλλοι».

Ε, μην κάνουμε τον παρτακισμό παντιέρα ηθικής…

SPONSORED LINKS

"Φυλάμε έναν άγγελο μέσα μας. Πρέπει να είμαστε οι προστάτες αυτού του αγγέλου."

Ζαν Κοκτώ

  • 1895 - Οι Γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ δημιουργούν την πρώτη τους ταινία: την Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ (La sortie des usines Lumière), που αποτυπώνει την έξοδο των εργατών από το εργοστάσιό τους.
    1945 Ο Αδόλφος Χίτλερ δίνει την διαταγή «Νέρων», βάσει της οποίας η Βέρμαχτ πρέπει, όσο οπισθοχωρεί, να καταστρέφει τα πάντα, ώστε ο εχθρός να βρει μονάχα καμμένη γη. Έτσι αγνοεί τελείως την τύχη ακόμη και του γερμανικού λαού.
    2004 - Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα γίνεται Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

© 2002-2018 MEDIA2DAY