Το καλτ που ξέχασε

Το επαναλαμβανόμενο αίτημα για οικουμενική εκ μέρους του Βασίλη Λεβέντη δείχνει ότι αδίκως τον ψήφισαν οι περισσότεροι.
Το καλτ που ξέχασε
Ο Βασίλης Λεβέντης είναι μια περίπτωση παλαιάς κοπής πολιτικού. Για την ακρίβεια, θα έλεγα ότι είναι μια περίπτωση παλαιάς κοπής πολιτικάντη. Πάλευε για χρόνια από το μετερίζι του… καλτ για να καταφέρει να μπει στη Βουλή και τα πράγμα ήρθαν έτσι ώστε να το καταφέρει.

Οι πολιτικοί αναλυτές θα μας έλεγαν ίσως ότι αυτό συνέβη από σπόντα Από ένα παιχνίδι της λογικής «ψηφίζω για διαμαρτυρία» και από τη φημολογούμενη προώθηση της Ένωσης Κεντρώων με σκοπό να κοπούν ψήφοι από τη Νέα Δημοκρατία.

Με όποιον τρόπο τέλος πάντων και αν κατάφερε να μπει στη Βουλή μετά φαίνεται ότι «κατσικώθηκε», που λένε- δηλαδή γραπώθηκε με τις οπλές σε ένα απόκρημνο βράχο. Και το κατσικώθηκε με όρους κοινοβουλευτικούς σημαίνει ότι κάνεις ό,τι απαιτείται για να παίξεις τον ρόλο που θα μπορούσες. Έτσι ο πρόεδρος Λεβέντης ξέχασε εν μία νυκτί τις υπερβολές της trash tv και όσο πιο συμβατικά μπορεί αποδεικνύει ότι μια χαρά ξέρει να φέρεται. Και δεν είναι η πρώτη φορά- θυμίζω την εμφάνιση Λεβέντη στο Προφίλ, την τότε δημοφιλέστατη εκπομπή του κραταιού τότε Πάνου Παναγιωτόπουλου. Τότε ο δημοσιογράφος νόμιζε ότι θα χλεύαζε εύκολα μια trash περσόνα, η οποία του έβαλε τα γυαλιά μέσω της σοβαρότητας με την οποία αξιοποίησε την ευκαιρία του για «σοβαρή» δημοσιότητα.

Σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο σοβαρός από την υπόλοιπη βουλή. Δείγμα μάλιστα της… «κανονικότητάς» του είναι ότι ο κοινοβουλευτικός του λόγος αφορά σχεδόν αποκλειστικά το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση. Το ίδιο αίτημα μάλιστα το διατυπώνει σε κάθε ευκαιρία σχεδόν αυτιστικά, χωρίς μάλιστα να το τεκμηριώνει κάπου συγκεκριμένα. Το ίδιο συνέβη και μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Κατά τη γνώμη μου το «φέρε και μένα» που συνοψίζει την πολιτική σκέψη Λεβέντη αποδεικνύει την… υγιέστατη και πλήρως προσαρμοσμένη στα σύγχρονα πολιτικά δεδομένα θέση του, ίσως να μην στεναχωρεί κανέναν παρά μόνο τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι βλέπουν το «καλτ στη Βουλή» που οραματίστηκαν να μένει όνειρο άπιαστο.

Εκτός και αν θεωρήσουν ότι το μεγάλο ραντεβού με τον χαβαλέ δίνεται για… το Μέγαρο Μαξίμου, οπότε… μαζί τους!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v