Μην κρυβόμαστε πίσω από το (μεσαίο) δάχτυλο

Ο Πάνος ο Καμμένος υπέπεσε σε ένα μικρό ολίσθημα. Ποιος το περίμενε; Πέσαμε από τα σύννεφα.
Μην κρυβόμαστε πίσω από το (μεσαίο) δάχτυλο
Και να’ σου ο Πάνος ο Καμμένος με… μένος οπαδικό να επιδεικνύει το μεσαίο του δάκτυλο σε αγώνα γυναικείου πόλο. Ήταν ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη- στη Βουλιαγμένη μαθαίνω προπονήτρια είναι η αδελφή του υπουργού Άμυνας.     

Θεωρώ υποκριτικό να σχολιάζεται αρνητικά η συγκεκριμένη συμπεριφορά μόνο και μόνο επειδή αυτός που το έκανε είναι υπουργός. Δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι κάποιες κατηγορίες πολιτών πρέπει να εμφανίζονται ως πιο «ευπρεπείς» ενώ άλλες μπορούν και να είναι χάρβαλα.

Λες και κάποιος που δεν το κάνει δημόσια δεν το κάνει γενικώς. Ή κάποιος που το κάνει γενικώς αλλά όχι δημοσίως, δεν έχει το ήθος

μόνο και μόνο επειδή δεν τον έχουν συλλάβει οι κάμερες να το κάνει δεν έχει το αντίστοιχο  ήθος διάσπαρτο σε όλη την υπόλοιπη δραστηριότητά του- το έχει μόνο αν συλληφθεί να χειρονομεί από τις κάμερες.

Το ανησυχητικό λοιπόν έχει να κάνει με το τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που κατέχει το δημόσιο αξίωμα και όχι με τη φωτογραφία της στιγμής- αν και αναγνωρίζω ότι αυτά τα ενσταντανέ είναι αν μη τι άλλο αβανταδόρικα. Δεν νομίζω ότι κανείς είχε τον Πάνο Καμμένο στο μυαλό του ως υψηλότερου επιπέδου από κάτι τέτοιο. Ότι κοιτάζοντας τη φωτογραφία ψιθύρισε «Ε, όχι και ο Πάνος!», ο οποίος- για να τα λέμε και αυτά- δεν έκανε έγκλημα, αλλά απρέπεια.

Οι έχοντες δημόσιο βήμα και αξίωμα έχουν μια ευθύνη παραπάνω για την εικόνα που εκπέμπουν  στην κοινωνία, θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος. Δεν θα αρνηθώ την ευθύνη των δημόσιων προσώπων και την λειτουργία τους ως πρότυπα, μέσω της δημοσιότητας. Δεν είναι αυτή η ιδιότητα για την οποία θα πρέπει να ελέγχονται όμως ούτε και αυτή που θα πρέπει πρωτίστως να μας απασχολεί. Η σημαντική έχει να κάνει με το τι σόι πραγματικά άνθρωπος είναι το δημόσιο πρόσωπο- εκεί ας δώσουμε βάση.

Σε διαφορετική περίπτωση το  δαχτυλάκι του κ. Πάνου δεν θα απευθύνεται στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν τον αγώνα του γυναικείου πόλο, αλλά σε όλους μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v