Μια ωραία ατμόσφαιρα στις βραχονησίδες

Μια ωραία ατμόσφαιρα ο Καμμένος, οι χρυσαυγίτες και οι βουλευτές του Σύριζα στα ελληνικά βραχονήσια.
Μια ωραία ατμόσφαιρα στις βραχονησίδες
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα οι του Σύριζα έχουν πληρώσει αρκετά φτηνά την συγκατοίκηση στην εξουσία με τον Πάνο τον Καμμένο. Αν εξαιρέσει κανείς το θέμα με την εκκλησία όπου ο Πάνος έδωσε την δική του παράσταση για αυτό που θεωρεί δικό του ακροατήριο, τα υπόλοιπα που κάνει (τελετές μνήμης για τους πεσόντες στη Σαλαμίνα, στρατιωτική αμφίεση κάθε λίγο και λιγάκι κλπ κλπ) μάλλον αφορούν την προσωπική του εικόνα και λίγο επηρεάζουν την «πρώτη φορά».

Ωστόσο η επιδεικτική επίσκεψη σε νησάκια και βραχονησίδες με τη συνοδεία βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής είναι κάτι διαφορετικό. Η δε συμμετοχή στελεχών του Σύριζα στην εθνικιστικού τύπου αυτή «εκδρομή» μαζί και με τους χρυσαυγίτες αναβαθμίζει το όλο θέμα σε κυβερνητική γκάφα ολκής.

Διάβαζα την σχετική ανακοίνωση των 53- αυτής της wanna be συριζαίικης εσωτερικής  αντιπολίτευσης- και συμφώνησα στα βασικά σημεία της κριτικής. Πέρα από το ότι με τον τρόπο αυτόν ξεπλένονται εγκληματικές δράσεις των χρυσαυγιτών μέσω «επίσημης» συμμετοχής τους σε κυβερνητική εκδήλωση, οι image-making πρωτοβουλίες του υπουργού Άμυνας, πραγματικά μοιάζει να μην είναι ο ιδανικός τρόπος άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Συνεννοήθηκε με κάποιον από το Μαξίμου ή/και το υπουργείο Εξωτερικών ο Καμμένος πριν πάρει σβάρνα τις βραχονησίδες; Εξετάστηκε στα σοβαρά η πιθανότητα αυτή η… εθνική στύση να δώσει αφορμή στον Ερντογάν για να κλιμακώσει την στάση της Τουρκίας; Υπήρχε σχέδιο χειρισμού μιας τέτοιας περίστασης;

Οι περισσότεροι που θα πληροφορήθηκαν τα του ταξιδιού Καμμένου και λοιπών φαντάζομαι ότι θα καμάρωσαν για τον «τσαμπουκά» μας να δείξουμε στους Τούρκους ότι δεν φοβόμαστε. Αυτά όμως είναι πολύ σημαντικά για να αποφασίζονται στο πόδι και με λογικές σύγκρουσης εφηβικών συμμοριών.

Είναι λοιπόν η δεύτερη φορά που ο Πάνος ο Καμμένος εκθέτει σημαντικά την Κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ή πρόκειται για σύμπτωση, ή ο υπουργός φροντίζει για την επόμενη μέρα του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v