Διασαλεύεις την τάξη; Θα φας χημικά!

Οι συνταξιούχοι και οποιοσδήποτε άλλος θα τρώνε χημικά μέχρι να βάλουν μυαλό και να σταματήσουν να διασαλεύουν την τάξη. Άντε πια.
Διασαλεύεις την τάξη; Θα φας χημικά!
Για τις κυβερνήσεις και την κρατική εξουσία, η καταστολή είναι καταστολή. Δεν έχει κοινωνικές διαβαθμίσεις του στυλ «είναι συνταξιούχοι», «είναι παιδάκια», «είναι ανάπηροι». Και αυτό διότι η «τάξη» ως έννοια δεν είναι κάτι σχετικό, αλλά κάτι απόλυτο. Όποιος απειλεί την τάξη θα υφίσταται καταστολή. Αυτά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις σχετικά με τις ευαισθησίες τους οργανισμού που λέγεται κράτος.

Τώρα, κάθε κυβέρνηση ανάλογα με το αν είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αν νιώθει απειλούμενη ή αν υιοθετεί κοινωνικό προφίλ μπορεί να απαλύνει τη συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής ή να διαχειριστεί επικοινωνιακά εκείνες από τις πράξεις των δυνάμεων καταστολής που θεωρεί ότι την βλάπτουν.

Η απώθηση των ηλικιωμένων με χημικά είναι συνηθισμένη διαδικασία για τα ΜΑΤ, κάτι που κάνει τον υπεύθυνο προϊστάμενο που έδωσε την σχετική εντολή να απορεί για τον σάλο που σηκώθηκε, την ΕΔΕ που διατάχθηκε και τα λοιπά. Και η κυβέρνηση Συριζα δείχνει ότι στα «χοντρά» η εξουσία έχει κοινή συμπεριφορά ή, αν προτιμάτε, ότι «το κράτος έχει συνέχεια».

Ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι δεν μου φαίνεται παρήγορο πως η επίθεση της Δευτέρας με χημικά στους ηλικιωμένους που απαίτησαν να συναντήσουν τον Τσίπρα ξεσήκωσε αντιδράσεις ακόμη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αυτό σημαίνει πως είτε δεν έχουν όλοι εξαχρειωθεί, είτε τους βολεύει να δείχνουν (και) ένα τέτοιο πρόσωπο. Λίγο με ενδιαφέρει τι από τα δύο ισχύει. Το θέμα είναι ότι την Τρίτη ο κόσμος συζητούσε έντονα πόσο απαράδεκτη είναι η πρακτική των χημικών και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, κ. Τόσκας αποκάλυψε την απόφαση που λήφθηκε σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί.

Και αυτό είναι ένα κέρδος- ένα κέρδος που θεωρώ πιθανό να μην είχαμε αν κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ (Θεέ μου, σχώρα με!)

Υ.Γ. Άτυχη η κυβέρνηση που στα γεγονότα βρισκόταν, και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, η 85χρονη αντάρτισσα, Κατίνα Μανιτάρα. Η φωτογραφία της μπροστά στις ασπίδες των ΜΑΤ προκαλεί πάρτι συμβολισμών και αποτελεί επικοινωνιακή τραγωδία για του Μαξίμου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v