"Οι πρόσφυγες μακριά από κατοικημένες περιοχές"

Μακριά από κατοικημένες περιοχές θα εγκατασταθούν οι μετανάστες πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως διαβεβαίωσε ο κ. Φλαμπουράρης.
Οι πρόσφυγες μακριά από κατοικημένες περιοχές
Τα της χρηματοδότησης φαίνεται να τελειώνουν και σιγά- σιγά είπαμε να αρχίσει και αυτή η κυβέρνηση να κυβερνά και να δείχνει το αριστερό της πρόσωπο σε θέματα καθημερινότητας που δεν έχουν να κάνουν με τους «κακούς δανειστές».

Το θέμα των προσφύγων στο Πεδίο του Άρεως ήταν ένα από τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν οψίμως, και το οποίο αποτελεί μέρος του Μεταναστευτικού, ενός τεράστιου θέματος του οποίου η αντιμετώπιση αποτελεί βασική επιδίωξη για την Κυβέρνηση Τσίπρα, βάσει των εξαγγελιών της.

Διάβαζα λοιπόν τις πρόσφατες δηλώσεις Φλαμπουράρη για την μετακίνηση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως. Εκεί, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωνε ότι οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν άμεσα σε εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα. Η φράση- κλειδί όμως ήρθε από τον κ. Φλαμπουράρη στο τέλος, όταν υποσχέθηκε ότι οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν «σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές».

Αλήθεια, γιατί σε απόσταση;

Προφανώς γιατί οι της κυβέρνησης νιώθουν την ανάγκη να διαβεβαιώνουν ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν θα είναι κάπου κοντά στους αγαπημένους «νέου τύπου» ψηφοφόρους του Σύριζα. Ξέρετε, αυτούς που ναι μεν αριστερά, «αλλά όχι να μας κουβαλήσουνε όλους τους βρωμιάρηδες εδώ! Αυτοί έχουν όλες τις αρρώστιες!».

Όπως σωστά το λέει ο Niko Ago http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=42384 πάνω από όλα πλέον κατατάσσονται οι «νοικοκυραίοι», αυτοί που ανεβαίνουν στο τρένο λίγο πριν τη νίκη, και κατεβαίνουν όταν η ήττα είναι βέβαιη.

Εννοείται πως δεν θα ψηφίσω Σύριζα στις εκλογές, μου έλεγε φίλη το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία είχε προστρέξει στο πλευρό του Αλέξη για να αλλάξουν τα πάντα.

Τώρα όμως αγαπητή μου, ο Σύριζα δεν σε έχει ανάγκη. Τώρα που τον είδε το πόπολο με το κοστούμι της εξουσίας θα πάει με κλειστά μάτια να το ρίξει και χωρίς να ρωτάει τίποτα για ιδεολογίες ή προγράμματα, χωρίς να απαιτεί συνέπεια και συνέχεια, όπως οι αριστερούληδες που τις είχαν τις υποψίες τους.

Πώς είναι ένα καφενείο που το είχε χρόνια ο γεροκαφετζής, είχε τους λιγοστούς πελάτες του και κάπως την έβγαζε και ξαφνικά το παίρνει ο γιος και το κάνει σούπερ επιτυχημένο καφέ-μπαρ με τρέντυ δυνατές μουσικές και ευειδείς γκαρσόνες; Έτσι και ο Σύριζα.

Τα παπούδια που έπιναν και πριν τον καφέ τους εδώ, μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται• αλλά τώρα πια το μαγαζί είναι για άλλους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v