Ένας αποχαιρετισμός για έναν #MinisterOfAwesome

Εμένα, πάντως, θα μου λείψει
Ένας αποχαιρετισμός για έναν #MinisterOfAwesome
Κάνει από χθες, μαθαίνω, τον γύρο του internet ένα e-mail που στάλθηκε σε εφημερίδες και sites από την Zed Books, τον οίκο που εκδίδει τα βιβλία του Γιάνη Βαρουφάκη, στο οποίο ο (αν μη τι άλλο) δημοφιλέστερος Υπουργός Οικονομικών που πέρασε ποτέ από αυτή την χώρα περιγράφεται ως «ο πιο κουλ, χαρισματικός και ιδιοφυής Υπουργός Οικονομικών που υπήρξε ποτέ».

Μου άρεσε, και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας.

«Γεια σας.

Ελπίζω αυτό το email να σας βρίσκει καλά.

Μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη –του, ίσως, πιο cool, χαρισματικού και ιδιοφυή Υπουργού Οικονομικών που έχει υπάρξει ποτέ (#MinisterofAwesome)– αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να σας βοηθήσω στα σχετικά με αυτόν αφιερώματα.

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούμε μια νέα έκδοση του βιβλίου του Βαρουφάκη «The Global Minotaur», με ένα νέο πρόλογο από τον οικονομικό συντάκτη του Channel 4, Πολ Μέισον.

Σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί σας σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα ακόλουθα:

- Ένα απόσπασμα του βιβλίου -το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ κατανοητό τρόπο και «σε κρατάει»- πλούσιο υλικό που προβλέπει την παρούσα κρίση της Ευρωζώνης και το χάος με την μόχλευση της χρηματοδότησης – και λύσεις για το πώς η Ευρώπη μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό της. Ο πρόλογος του Πολ Μέισον είναι επίσης διαθέσιμος.

- Μια ανασκόπηση ή μια αναδρομική ματιά πάνω στον Βαρουφάκη και/ή στις ιδέες του βιβλίου του –θα ήμουν ευτυχής να συζητήσω ιδέες μαζί σας ή να βοηθήσω σε οτιδήποτε, αν χρειαστεί.

- Προτάσεις για ανθρώπους που μπορούν να γράψουν για τον Βαρουφάκη και/ή το βιβλίο – για παράδειγμα ένας από τους συγγραφείς μας, ο Καθηγητής Steve Keen, έχει υπάρξει πολύ δραστήριος και θερμός υποστηρικτής του Βαρουφάκη, και μπορεί να γράψει κάτι πολύ διορατικό και γρήγορο.

Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε περίπτωση που μπορώ να βοηθήσω με κάποιον τρόπο.

Με εκτίμηση»

Εμένα, πάντως, θα μου λείψει.

Ειδικά μετά την προηγούμενη Παρασκευή, που τον πέτυχα στις 2.00 το πρωί στην Πλατεία Μαβίλη σε ένα πηγαδάκι κόσμου με αυτόν στη μέση να απαντά με το ίδιο ενδιαφέρον στις πιο αφελείς και στις πιο τεχνικές/ οικονομικές ερωτήσεις, να κουτσομπολεύει τους ευρωπαίους εταίρους μας και να σαγηνεύει τα κοριτσόπουλα. Μπορεί να ήταν το ποτό, αλλά δυσκολευόμουν να θυμηθώ άλλον Υπουργό Οικονομικών να κάνει παρέα με τον κόσμο στις πλατείες. Ειδικά με τις τράπεζες κλειστές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v