Οι κουβάδες της οργής

Όπως κάθε ιντερνετική μόδα που κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή της, βρήκε και το ALS Ice Bucket Challenge τους επικριτές του.
Όπως κάθε ιντερνετική μόδα που κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή της, βρήκε και το ALS Ice Bucket Challenge τους επικριτές του. Δεν έχει σημασία που η «χαζομόδα» όπως την αποκαλούν έχει καταφέρει να μαζέψει σε λίγες μέρες μερικά εκατομμύρια δολάρια για ιατρικές έρευνες που αναζητούν την θεραπεία στη νόσο Λου Γκέριγκ. Όχι.

Οι επικριτές του καναπέ που δεν εγκρίνουν τίποτα έχουν πάντα λόγους να γκρινιάξουν: Ό,τι είναι μόδα είναι κακό (ακόμα κι αν γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς), στην πραγματικότητα κανείς από τους ανόητους που το κάνουν δεν ξέρει γιατί γίνεται (τα εκατομμύρια στον λογαριασμό του ALS εμφανίζονται μαγικά) και, το αγαπημένο μου, τα αχάριστα αμερικανάκια που τα έχουν όλα εν αφθονία σπαταλάνε νερό για αηδίες (ενώ εμείς οι σωστοί άνθρωποι κλείνουμε το νερό όταν κάνουμε ντουζ, όταν βουρτσίζουμε δοντάκια κι όταν πλένουμε πιάτα).

Βρήκα, λοιπόν, αυτό το υπέροχο βιντεάκι, στο οποίο ένας 26χρονος που πάσχει από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση εξηγεί γιατί αυτή η «χαζομόδα» είναι εξαιρετικά σημαντική (και συγκινητική) για εκατομμύρια ανθρώπους σαν εκείνον, και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί δεν κυκλοφόρησε πολύ ώστε να σταματήσουν οι αηδίες.



ΥΓ για όποιον σκεφτεί να σχολιάσει ότι υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που πεθαίνουν κάθε μέρα: Ο τραπεζικός λογαριασμός της Action Aid είναι εδώ, της UNICEF εδώ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v