Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού

Δεν πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο μαγειρικής. Μοιάζει μ΄ ένα πολύχρωμο άλμπουμ διακοπών, με οικογενειακές στιγμές και παιδικές μνήμες που σου φέρνουν στο μυαλό κάτι από τις δικές σου και συνταγές απλές που θυμίζουν έντονα Ελλάδα. Μια φανουρόπιτα στην εκκλησία, ηλιόλουστα τοπία του Πηλίου και συνταγές που γίνονται εύκολα μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

 

Οι μέρες του καλοκαιριού σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, πλάι στη θάλασσα. Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές στο πατρογονικό εξοχικό, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς στάιλινγκ. Ένα οδοιπορικό στα μποστάνια, στα παλιά κουζινάκια, στα τραπεζώματα και τις συνταγές, στις βόλτες στο βουνό και τη θάλασσα που γεμίζουν την κατσαρόλα με τις παραμελημμένες νοστιμιές της άγριας φύσης.

 Όλη η ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, που αποτυπώνει το χρώμα και το φως του ελληνικού Αυγούστου, όπως το είδε ο φακός του Μάκου και όπως το σχεδίασε ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, σε ένα βιβλίο-ιστορία μιας παρέας που διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών και τρώγεται σαν ένα ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v