Τι άλλο κρύβει ο Μάϊος;

Όπως φαίνεται, θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια τον φετινό Μάιο. Ο πέμπτος μήνας του 2016, θα καταγραφεί στην ελληνική ιστορία του αυτοκινήτου, σαν ο μήνας με τις περισσότερες αλλαγές.
Τι άλλο κρύβει ο Μάϊος;

του Σπύρου Ρέκκα

Όπως φαίνεται, θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια τον  φετινό Μάιο. Ο πέμπτος μήνας του 2016, θα καταγραφεί στην ελληνική ιστορία του αυτοκινήτου, σαν ο μήνας με τις περισσότερες αλλαγές.

Κατ αρχήν στο τέλος Μαΐου- αν δεν γίνει κάποια ανατροπή -  αποχαιρετούμε για πάντα το ευνοϊκό μέτρο της απόσυρσης.

Πλέον οι περισσότεροι τομείς που αφορούν το αυτοκίνητο δέχονται την αρνητική επίδραση των νέων φορολογικών μέτρων, που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την Βουλή.

Ξεχωρίζω, την αύξηση των τιμών όλων των καυσίμων, την αύξηση των τιμών των οχημάτων κάθε τύπου μετά την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στο 24%, και τις νέες χρεώσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Όμως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι τον Μάιο να ολοκληρωθεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τον υπολογισμό των τελικών τιμών των αυτοκινήτων.

Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη, να μειωθούν οι αδικίες που γίνονται εδώ και πολλές δεκαετίες στην ελληνική αγορά και να κλείσουν τα παραθυράκια για υποτιμολογήσεις και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι εισαγωγείς έχουν ετοιμάσει αξιόπιστες μελέτες και οι αρμόδιες επιτροπές επεξεργάζονται όλες τις παραμέτρους.

Θεωρώ θεμελιώδη αλλαγή την κατάργηση του κριτήριου των κυβικών εκατοστών του κινητήρα και την προσθήκη νέων αυστηρών συντελεστών για τις εκπομπές CO2.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ίσως να υπάρξει μικρή αύξηση στις τιμές των αυτοκινήτων αλλά επιτέλους θα αποκτήσουμε ένα ευρωπαϊκό σύστημα υπολογισμού των τιμών, χωρίς ανατολίτικα κόλπα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v