Η εκδίκηση της Porsche

Η premium φίρμα διεκδικεί ξανά το μερίδιό της στην αγορά ακριβών αυτοκινήτων, με νέα μοντέλα και εκδόσεις με κινητήρα 2.000 κ.εκ.
Η εκδίκηση της Porsche
του Σπύρου Ρέκκα

Ένα από τα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι και η Porsche. Η πολυτελής γερμανική μάρκα που τόσο αγάπησαν και οι Έλληνες οδηγοί, μόλις χτύπησαν οι καμπάνες της προσαρμογής στην χώρα μας, έχασε σχεδόν όλο το πελατολόγιο της. Όσοι διέθεταν τα πανάκριβα αυτοκίνητα είχαν δυο επιλογές, να τα πουλήσουν στο εξωτερικό σε χαμηλές τιμές είτε να τα κρύψουν στον τελευταίο όροφο του γκαράζ.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους ιδιοκτήτες των αστραφτερών 911, Cayenne και Panamera. Η ελληνική αντιπροσωπεία μείωσε τις δραστηριότητες της και παρέμεινε στην αγορά χάρης το πείσμα των ιδιοκτητών της. Τώρα όμως ξεκινά μια νέα περίοδος για την μάρκα που είναι σύμβολο του πλούτου. Η premium φίρμα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μερίδιο από τα ακριβά αυτοκίνητα, λόγω της έλευσης νέων μοντέλων και εκδόσεων με κινητήρα 2.000 κ.εκ. Την αρχή κάνει η πανέμορφη Macan, η οποία πλέον εξοπλίζεται με δίλιτρο κινητήρα ισχύος 252 ίππων. Η τιμή της δεν είναι απαγορευτική για όσους έχουν χοντρό πορτοφόλι, από 79.900 ευρώ.

Πριν αναρωτηθείτε, ποιοι αγοράζουν τώρα τόσο ακριβά αυτοκίνητα, σας ενημερώνω ότι το 2015 πουλήθηκαν πολλά αυτοκίνητα με ανάλογη τιμή. Να σημειώσω όμως και την άφιξη ενός λατρεμένου μοντέλου, της νέας 718 Boxster που θαύμασα στη Γενεύη. Και εδώ δίλιτρος κινητήρας αλλά με 300 άλογα και τιμή 79.400 ευρώ. Επoμένως, καιρός για Porsche.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v