Η Αμερική δεν φοβάται την VW

H Aμερική έχει και τα καλά της. Τολμάει να τα βάζει ακόμη και με τους παγκόσμιους κολοσσούς, για να υπερασπιστεί τη νομοθεσία της.
Η Αμερική δεν φοβάται την VW
του Σπύρου Ρέκκα

H Aμερική έχει και τα καλά της. Τολμάει να τα βάζει ακόμη και με τους παγκόσμιους κολοσσούς, για να υπερασπιστεί τη νομοθεσία της. Η κοινοποίηση των αθέμιτων ενεργειών που έκανε η VW από το 2009 - 2015, είναι μια ακόμη απόδειξη της αποφασιστικότητας τους. Ανακοίνωσαν ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε πωλήσεις στον κόσμο- το πρώτο εξάμηνο του 2015- παραποίησε τους ρύπους και την κατανάλωση.

Δεν δίστασαν να την βγάλουν στην σέντρα, την ώρα που στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική φίρμα έδινε ρεσιτάλ δύναμης και δημιουργικότητας. Την κατηγορούν για 482.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα VW και Audi, με κινητήρα 2.000 κ.εκ. που κυκλοφορούν στην Αμερική, με παραποιημένο λογισμικό.

Η VW, παραδέχτηκε την ενοχή της και ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων με το πονηρό λογισμικό που διατέθηκαν σε όλο τον κόσμο, φθάνει τα 11 εκατομμύρια! Ανάμεσα τους είναι μοντέλα όλων των μαρκών που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της. Στο στόχαστρο όλα τα μοντέλα των εταιρειών VW, Skoda Seat και Porsche. Επίσης εξετάζονται και οι κινητήρες ντίζελ 1.600 κ.εκ.

Η μετοχή της VW κατακρημνίζεται, κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο γύρω στα 16 δις ευρώ μόνο στην Αμερική. Να θυμίσω ότι στην Αμερική πληρώνει τα πρόστιμα του και ο πρόεδρος Ομπάμα. Η VW χάνει την φήμη της αξιόπιστης γερμανικής μάρκας και ανοίγει την όρεξη των ενώσεων καταναλωτών να ψάξουν και το τελευταίο πλαστικό τμήμα.

Έρευνες ζήτησαν τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αμερικής. Στον ίδιο ρυθμό οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, Ιταλίας, Νορβηγίας, Ισπανίας, Αυστραλίας κ.α. Ακόμη και οι Κορεάτες, μπήκαν στο παιχνίδι με άγριες διαθέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση, προφανώς λόγω της νέας κυβέρνησης.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι κάνουμε εμείς, όταν υπάρχει ένα σκάνδαλο όπως η λίστα Λαγκάρντ: το κουκουλώνουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v