Η νέα εποχή της Jeep

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του δεύτερου εξάμηνου της χρονιάς είναι η επιστροφή της Jeep στο προσκήνιο της ελληνικής αγοράς.
Η νέα εποχή της Jeep
του Σπύρου Ρέκκα

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του δεύτερου εξάμηνου της χρονιάς είναι η επιστροφή της Jeep στο προσκήνιο της ελληνικής αγοράς. Για να είμαι ακριβής ποτέ δεν έφυγε από την εγχώρια αγορά η αμερικανική φίρμα. Όμως, τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της άδικης φορολογίας στα αυτοκίνητα, είχε μειωθεί σημαντικά το ενδιαφέρον των αγοραστών για τα αμερικάνικα μοντέλα υψηλού κυβισμού.

Τώρα όμως ξεκινά η νέα εποχή της Jeep. Η φίρμα που εφηύρε την τετρακίνηση λανσάρει δυο καινούργια μοντέλα τα οποία είναι προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα της αγοράς. Επίσης είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου, εκτιμώ ότι θα δώσουν τη δυνατότητα στη μάρκα να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από τα Crossover και τα SUV. Ο λόγος για τα ολοκαίνουργια Jeep Renegade και Jeep Cherokee, τα οποία κατασκευάζονται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το πρώτο ανήκει στη μεσαία κατηγορία και έχει μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον γιατί εφοδιάζεται με κινητήρες μικρού και μεσαίου κυβισμού. Συγκεκριμένα διατίθεται με τους εξής κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Βενζίνη 1.4 Multi Air 2 Turbo με Stop&Start (4Χ2), ισχύος 138 ίππων και 1.4 Multi Air 2 Turbo με Stop&Start (4X4), ισχύος 168 ίππων. Ντίζελ 1.6 MultiJet II 120 ίππων και 2.0 MultiJet II Turbodiesel με Start&Stop (4X4), ισχύος 138 ίππων είτε 167 ίππων.

Η γκάμα των κινητήρων του Jeep Cherokee περιλαμβάνει τον 2.0 Multijet II turbo ντίζελ σε δυο εκδόσεις ισχύος 140 & 170 ίππων αντίστοιχα.

Η Jeep είναι μια ξεχωριστή μάρκα με ένδοξη ιστορία και ελπίζω η νέα προσπάθεια της να στεφθεί με επιτυχία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v