Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία

Διαβάζω την είδηση για τη χορηγία της Seat στο διαγωνισμό Formula 1 Student, που ξεκινά στην πίστα Catalunya της Βαρκελώνης και σκέπτομαι πόσο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν μια ανάλογη πίστα και οι Έλληνες φοιτητές.
Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία
του Σπύρου Ρέκκα 

Διαβάζω την είδηση για τη χορηγία της Seat στο διαγωνισμό Formula 1 Student, που ξεκινά στην πίστα Catalunya της Βαρκελώνης και σκέπτομαι πόσο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν μια ανάλογη πίστα και οι Έλληνες φοιτητές.

Σημειώνω μερικά στοιχεία που δείχνουν τη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας. Η πέμπτη έκδοση του Formula Student Ισπανίας, του μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και την Κυριακή 31 Αυγούστου στην πίστα της Βαρκελώνης – Catalunya.

Συνολικά 32 φοιτητές από την Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (ETSEIB) του Πολυτεχνείου της Καταλονίας (UPC) εργάστηκαν από το Σεπτέμβριο του 2013 πάνω στο μονοθέσιο αγωνιστικό τους αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Το τελευταίο χρόνο έχουν πάρει το προβάδισμα σε μία πληθώρα πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την προετοιμασία του οχήματος.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι πως οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και ανταλλάσουν ιδέες με τους επαγγελματίες του κλάδου. Σε αυτό το πνεύμα, η SEAT είναι ο κύριος χορηγός του θεσμού Formula Student Ισπανίας από τον πρώτο χρόνο και άμεσα συνεργαζόμενη με την Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (ETSEIB) για την ανάπτυξη ενός πλήρους ηλεκτρικού οχήματος. Ενα σημαντικό ποσοστό σπουδαστών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό πλησιάζουν στο τέλος των σπουδών τους, καθιστώντας την σχέση τους με την Seat πολύτιμη. Η Seat έχει παράλληλα την ευκαιρία να ανακαλύψει νέα ταλέντα και δυνάμει υποψήφιους για το εργατικό δυναμικό της.

Πενήντα μια ομάδες θα συναγωνιστούν στο φετινό διαγωνισμό, που περιλαμβάνουν συνολικά 1.200 φοιτητές από 13 διαφορετικές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία. Η Formula Student πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1981 και ταξιδεύει σε διαφορετικές πίστες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, προσφέροντας στους νέους μηχανικούς την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους σε όλη τη διαδικασίας κατασκευής του οχήματος, ξεκινώντας από την σχεδίαση μέχρι τον αγώνα στην πίστα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v