Τι παράπονο έχουν τα ζώδια;

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε την άλλη πλευρά να μιλήσει. Και να μας εξηγήσει γιατί κάνουμε λάθος…
Τι παράπονο έχουν τα ζώδια;
Μήπως έχουμε παρεξηγήσει τα ζώδια; Σίγουρα, η αστρολογία από μόνη της βασίζεται στις γενικεύσεις, και οι γενικεύσεις έχουν την τάση να δημιουργούν παρεξηγήσεις, αλλά ήρθε η ώρα να ζητήσουμε συγγνώμη, και να ακούσουμε προσεκτικά τα παράπονα των ζωδίων… όπως θα μας τα έλεγαν εκείνα. Ας διαβάσουμε, λοιπόν, γιατί κάθε ζώδιο πιστεύει ότι έχει παρεξηγηθεί…

Κριός
Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Κριός είναι άγαρμπος και απότομος. Και, εντάξει, σίγουρα δεν έχει το μεγαλύτερο τακτ, αλλά ποτέ (ποτέ όμως) ένας Κριός δεν θα έχει κακές προθέσεις. Οι κακές προθέσεις απλά δεν είναι στο αίμα του.

Ταύρος
Ναι, ναι, είναι πολύ αστείο να μιλάμε για το πόσο καλός και φιλικός είναι ο Ταύρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και μαλάκας—όπως φαίνεται τουλάχιστον να πιστεύει πολύς κόσμος που πάει να τον εκμεταλλευτεί και… τρώει τα μούτρα του!

Δίδυμοι
Το γεγονός ότι οι Δίδυμοι είναι η ψυχή της παρέας δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Για την ακρίβεια, οι Δίδυμοι χρειάζονται πολύ χρόνο για τον εαυτό τους, για να αποφορτιστούν από το πόσο έντονη είναι η κοινωνική τους ζωή. Είναι άνθρωποι, όχι κινούμενα πάρτι.

Καρκίνος
Ευαίσθητος, ρομαντικός, ζουζούνος, ναι. Τα δεχόμαστε όλα αυτά, περήφανα. Δεν θα τον κάνεις ό,τι θέλεις, όμως. Δεν μπορείς να τον κάνεις ό,τι θέλεις, επειδή αν ισχύει ένα ακόμα στερεότυπο για αυτό το ζώδιο, είναι πως αν σε ξεγράψει, λογικά δεν θα το ξαναδείς μπροστά σου ούτε ζωγραφιστό.

Λέων
Λένε πως ο Λέοντας έχει τεράστια αυτοπεποίθηση. Εντάξει, γιατί όχι; Λένε, επίσης, πως είναι ματαιόδοξος. Ψώνιο, πώς το λένε. Και εμείς έχουμε να πούμε πως ό,τι λάμπει, δεν είναι αναγκαστικά χρυσός. Μερικές φορές, ο Λέων θέλει να είναι ένα απλό, άσημο μέταλλο και να βρει την ησυχία του, εντάξει;

Παρθένος
Μπορούμε να σταματήσουμε να βλέπουμε τον Παρθένο σαν ένα ζώδιο που ενδιαφέρεται μόνο για δουλειά, δουλειά και κράξιμο; Ναι, το κράξιμο δεν είναι και ό,τι πιο ευγενικό, αλλά προσπαθεί. Και θέλει τουλάχιστον λίγη αναγνώριση για αυτό.

Ζυγός
Ο Ζυγός είναι τόσο καλός και κοινωνικός, που σίγουρα οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζει τον εκμεταλλεύονται. Του ζητάνε χάρες όλη την ώρα και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την σχέση τους μαζί του για την προσωπική τους ανέλιξη. Επειδή το ξέρεις πως αν κάποιος είναι να σου κάνει καλό προμόσιον, αυτός μάλλον είναι Ζυγός. Το καλό προμόσιον θέλει και καλά λεφτά, κύριοι. Ή, έστω, κερασμένα ποτά.

Σκορπιός
Πολλές φορές θα ακούσεις να λένε για τον Σκορπιό ότι είναι ψυχοπαθής. Δεν είναι ψυχοπαθής. Έχει λίγες τάσεις ψυχοπάθειας και τις ελέγχει εκπληκτικά. Επίσης, έχει πάρα πολλά αισθήματα, και θα σε παρακαλούσε να τα αναγνωρίσεις και να τα σεβαστείς.

Τοξότης
Για πρώτη φορά σε αυτή τη λίστα, η παρεξήγηση λειτουργεί ανάποδα. Έχετε υπερτιμήσει, νομίζουμε, τις δυνάμεις του Τοξότη. Ναι, φαίνεται να τα έχει όλα υπό έλεγχο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Και αυτό του αρέσει, μπορεί να διαχειριστεί το χάος του. Τις ευθύνες που του φορτώνουν οι άλλοι; Όχι και τόσο.

Αιγόκερως
Χαχα, τι καλά που γελάμε με τον Αιγόκερω που δεν έχει χιούμορ και που πήζει όλη μέρα στην δουλειά. Πρώτον, αν δεν υπήρχαν Αιγόκεροι στο κόσμο, θα είχαμε ψοφήσει όλοι από την πείνα, και δεύτερον, οι Αιγόκεροι όχι απλά έχουν χιούμορ, αλλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να σου επιτεθούν με αυτό. Ναι, είπαμε “επιτεθούν”. Deal with it.

Υδροχόος
Οι Υδροχόοι είναι πλάσματα δεκτικά. Δεν τους αρέσουν οι εντάσεις και μπορούν να κάτσουν να συζητήσουν ακόμα και τις πιο ακραίες θεωρίες με σοβαρότητα. Μην τολμήσεις όμως να τους πεις μετριοπαθείς. Απλώς ξέρουν τι σημαίνει ανθρώπινη επικοινωνία, σε έναν πλανήτη που παράγει προοδευτικά όλο και περισσότερη (κενή) φασαρία.

Ιχθείς
Είναι ευαίσθητοι, ναι. Αλλά δεν είναι χαζοί. Το γεγονός ότι οι Ιχθείς μπορεί να ζουν σε έναν δικό τους, πιο ιδανικό κόσμο, δεν τους καθιστά άτομα που δεν μπορούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί ο κανονικός κόσμος. Συνεπώς, μην τους υποτιμάς. Είναι πιο δυνατοί απ’ ό,τι νομίζεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v