Τα ζώδια που είναι οι πιο σκληροί ρεαλιστές

Το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο, δεν είναι μισογεμάτο. Το ποτήρι βρίσκεται στο 50% της περιεκτικότητάς του, και θα σε παρακαλούσα να μου το γεμίσεις.
Τα ζώδια που είναι οι πιο σκληροί ρεαλιστές
Αν σε ρωτούσε κάποιος τι θεωρείς τον εαυτό σου, αισιόδοξο ή απαισιόδοξο, μάλλον θα απαντούσες το πρώτο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουμε να πιστεύουμε ότι καταφέρνουμε να διατηρούμε το χαμόγελό μας. Κι όμως, υπάρχει και η τρίτη κατηγορία, εκείνοι οι άνθρωποι που δεν τους αναφέρουμε συχνά. Επειδή μας ρίχνουν το κέφι—ναι, πιο πολύ κι απ’ τους απαισιόδοξους. Είναι οι σκληροί ρεαλιστές. Και ήρθε η ώρα να τους ξεσκεπάσουμε.

Α, ναι, και τα ευρήματά μας θα σε σοκάρουν. Κυρίως γιατί ο Αιγόκερως δεν υπάρχει πουθενά σ’ αυτή τη λίστα.

Υδροχόος
Από τα χειρότερα ζώδια σε αυτό το ζήτημα. Ο Υδροχόος ζει στο κεφάλι του, και το κεφάλι του αναλύει τα πάντα. Δεν υπάρχει πιθανό σενάριο που να μην έχει ήδη σκεφτεί, και η ζωή του είναι μια συνεχής μάχη με τον εαυτό του για να μην γίνει ο τύπος που “σου τα ‘λεγε”. Γίνεται, όμως, και το κάνει συχνά, και γι’ αυτό οι Υδροχόοι έχουν κακό όνομα. Αν, όμως, καταφέρεις να αντέξεις δίπλα τους, αυτός ο ρεαλισμός είναι που τους κάνει να δίνουν και τις καλύτερες συμβουλές.

Ιχθείς
Άντε να δεχτούμε τον Υδροχόο. Ρεαλιστές, όμως, οι Ιχθείς; Ναι, και θα το εξηγήσουμε αμέσως. Οι Ιχθείς έχουν την φήμη ότι είναι στον κόσμο τους. Ότι είναι ντελικάτα λουλουδάκια που θέλουν να περνούν την ώρα τους κλαίγοντας σε μια γωνία. Και δεν είναι 100% λάθος εικόνα αυτή. Ο λόγος, όμως, που οι περισσότεροι Ιχθείς επιλέγουν να απομακρύνονται από τα κοινά και να γίνονται οι ερημίτες μυστικιστές που γνωρίζουμε είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά σε τι καιρούς ζούμε, και δεν τους αρέσει καθόλου. Εξαιρετικά καλοί για πολιτικές συζητήσεις μετά από τρία ποτήρια κρασί.

Σκορπιός
Απλά τα πράγματα (δεν ψάχνουν θαύματα, συγγνώμη). Οι Σκορπιοί σιχαίνονται τα ψέματα, λατρεύουν την αλήθεια, και ειδικά την αλήθεια που πονάει. Ειδικά όταν προέρχεται από το στόμα τους, γι’ αυτό και φροντίζουν να είναι ένα κινούμενο εργοστάσιο αλήθειας. Κι όποιος αντέξει.

Ταύρος
Επιτέλους ένα ζώδιο της Γης. Ταύροι, κυρίες και κύριοι. Πολύ καλά παιδιά, σκέφτονται πριν πράξουν, βάζουν κάτω όλα τα δεδομένα και προσπαθούν να βγάλουν πάντα φίδια από τρύπες. Μιλάμε μεταφορικά, αν δείτε φίδι στο σπίτι σας, καλέστε αμέσως έναν ειδικό και μην πανικοβληθείτε. Αυτό, ας πούμε, θα ήταν η συμβουλή ενός Ταύρου.

Παρθένος
Θα μπορούσες να αποκαλέσεις “ρεαλιστές” τους Παρθένους. Όπως, για παράδειγμα, θα μπορούσες να αποκαλέσεις “δρομάκι” την Κατεχάκη. Ή “ελαφρύ γεύμα” ένα τρίπατο μπέργκερ. Ή “ μια απλή γρατζουνιά” αν είσαι πρωταγωνιστής σε ταινία δράσης και σε έχουν χτυπήσει με μπαζούκα. Καταλάβατε τι θέλουμε να πούμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v