Πώς να γοητεύσεις έναν Υδροχόο

Επειδή οι Υδροχόοι είναι παράξενοι άνθρωποι, αυτός είναι ένας μικρός, παράξενος οδηγός, για να τους κάνεις δικούς σου!
Πώς να γοητεύσεις έναν Υδροχόο
Τι να πούμε για τον Υδροχόο, που να μην έχει ειπωθεί ήδη χιλιάδες φορές; Είναι ένα ζώδιο παράξενο, λειτουργεί σε διαφορετικό σύμπαν από τον υπόλοιπο κόσμο – και συνήθως έχει δημιουργήσει εκείνο το σύμπαν. Οι Υδροχόοι είναι εκείνου του είδους οι άνθρωποι που, αν αποφασίσουν να σε βάλουν στον κόσμο τους, θα σε μαγέψουν. Αλλά πρώτα πρέπει να τους μαγέψεις εσύ. Και ξέρουμε πώς θα το καταφέρεις αυτό.

Βήμα 1ο: Γίνετε οι καλύτεροι φίλοι
Τα καλά νέα; Οι Υδροχόοι γίνονται φίλοι με όλους, πανεύκολα. Μπορούν να πιαστούν από την παραμικρή ομοιότητα και να χτίσουν πάνω της πολύ λειτουργικές σχέσεις. Τα κακά νέα; Οι Υδροχόοι, όσο εύκολα ενθουσιάζονται, τόσο εύκολα βαριούνται. Και δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι για να τους έχεις δίπλα σου όλη την ώρα. Αυτό σημαίνει πως, αν ένας Υδροχόος σου έχει πάρει τα μυαλά, πρέπει να προετοιμαστείς να συνηθίσεις τον τρόπο τους. Η ενέργειά τους είναι αρκετά (εννοούμε πολύ, βασανιστικά, ενοχλητικά) έντονη.

Βήμα 2ο: Κράτα του το ενδιαφέρον
Όχι ότι αυτό σημαίνει πως εκείνος δεν θα έχει καμία απολύτως ευθύνη απέναντί σου. Αλλά, πώς να το κάνουμε, σύσσωμη η υδροχοϊκή κοινότητα πάσχει από μια ελαφρά διάσπαση προσοχής, την οποία εσύ καλείσαι να διαχειριστείς—ή, καλύτερα, να διαχειριστείς μαζί του. Συνεπώς, άκου τον προσεκτικά όταν σου δίνει πληροφορίες για τον εαυτό του. Όλα αυτά που τον ενδιαφέρουν μπορούν ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν μια πολύ ωραία κουβέντα. Ένας Υδροχόος θέλει συνεχώς να μαθαίνει καινούρια πράγματα και – καλώς ή κακώς – αν θες να στέκεσαι επάξια δίπλα του, πρέπει να τα μαθαίνεις κι εσύ.

Βήμα 3ο: Παρ’ το χαλαρά…
Μην πιέσεις ποτέ έναν Υδροχόο. Αν το κάνεις αυτό, πιθανότατα δεν θα τον ξαναδείς μπροστά σου. Τους αρέσει να κάνουν πράγματα μόνοι τους, μετά από αρκετή σκέψη. Με το που νιώσουν ότι ένας άλλος άνθρωπος πάει να τους επιβάλει οτιδήποτε (γνώση, αισθήματα, κανόνες), αντιδρούν. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις επαφές σας. Μην αρχίσεις να μιλάς στον Υδροχόο για δέσμευση, μέχρι να την αναφέρει εκείνος. Βέβαια, έχοντας πει όλο αυτό…

Βήμα 4ο: …και μετά πέσε στα βαθιά
Το γεγονός ότι οι Υδροχόοι βολεύονται πολύ με το να έχουν σχέσεις με πολλούς ανθρώπους δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις αυτές είναι επιφανειακές. Όχι, αυτό το ζώδιο δεν πρόκειται να κρατήσει στην ζωή του φίλους με τους οποίους απλά θα μιλάνε για τον καιρό και τις ειδήσεις. Φαντάσου, λοιπόν, τι μπορεί να συμβαίνει με ένα άτομο που βλέπει ερωτικά. Όσο χαλαρή είναι η επικοινωνία σας σε διαπροσωπικό επίπεδο, τόσο πιο βαθιές, κατεστραμμένες, ψυχοφθόρες μπορεί να είναι οι κουβέντες σας όταν είστε μόνοι. Επειδή μια γενίκευση που αποδεχόμαστε (δυστυχώς) είναι πως δεν υπάρχει Υδροχόος που θα πει όχι σε μια καλή κουβέντα για τον θάνατο στις τέσσερις το πρωί. Και στο τέλος, έχουμε ίσως την πιο σημαντική συμβουλή…

Βήμα 5ο: Δωσ’ του τον χώρο του
Είτε είναι single, είτε στην πιο καλή σχέση του κόσμου, ο Υδροχόος έχει ανάγκη τον προσωπικό του χώρο. Η ανάγκη αυτή δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα των σχέσεών του. Η απομόνωση είναι για τον Υδροχόο κάτι φυσικό, και δεν μπορείς να του το στερήσεις. Είναι ανεξάρτητος ως εκεί που δεν πάει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραδεχτεί ότι σε έχει ανάγκη στην ζωή του. Όσο πιο σύντομα το κατανοήσεις αυτό, τόσο πιο εύκολο θα είναι να μπεις στην ζωή ενός Υδροχόου… και να μην φύγεις ποτέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v