Τα πιο αρνητικά, απαισιόδοξα ζώδια

Υπάρχουν μερικά ζώδια που δεν βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Επειδή το μόνο που βλέπουν είναι θρύψαλα στο πάτωμα.
Τα πιο αρνητικά, απαισιόδοξα ζώδια
Δεν γίνεται να είμαστε όλοι αισιόδοξοι. Ναι, τους έχουμε ανάγκη, επειδή αυτός ο κόσμος θα γινόταν πολύ σκοτεινός αν γέμιζε με κυνικούς, γεμάτους αρνητική ενέργεια ανθρώπους. Όχι, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ισορροπίες είναι καλές, και πως κάθε ένας από εμάς έχει κάτι να προσφέρει μέσα από τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

…απλά τα παρακάτω ζώδια ίσως να χρειάζονται μια αγκαλιά.

Δίδυμοι
Πώς είπατε; Ο βασιλιάς του πάρτι, με τις καλύτερες ιστορίες, είναι απαισιόδοξος και αρνητικός άνθρωπος; Ναι, κι όμως καλά διαβάσατε. Οι Δίδυμοι, κάτω από το υπέροχο και διασκεδαστικό τους προσωπείο, είναι ικανοί να βρουν την αρνητική πλευρά στα πάντα—και πόσο μάλλον στους ανθρώπους, τους οποίους θα κατακρίνουν για το παραμικρό. Αυτό που τους σώζει είναι το γεγονός ότι, για όλη την γκρίνια που μπορεί να βγάλουν, το πρόβλημα θα ξεχαστεί μέσα σε λίγα λεπτά και θα είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την ζωή τους.

Παρθένος
Εδώ μάλιστα. Αυτό δεν μας σοκάρει, καθώς ξέρουμε πως οι Παρθένοι είναι ικανοί να αποκτήσουν τρελό κόμπλεξ ανωτερότητας. Και, για να είμαστε ειλικρινείς… δεν τους δίνουμε και τόσο άδικο. Αν μη τι άλλο, ένας Παρθένος μπορεί να εντοπίσει τα προβλήματα από χιλιόμετρα μακριά, και με χειρουργική ακρίβεια να τα λύσει. Είναι το κατάλληλο άτομο για αυτή τη δουλειά, και όλοι το ξέρουν, και όλοι κάποια στιγμή το έχουν εκμεταλλευτεί. Συνεπώς δεν το λες και παράλογο αν οι Παρθένοι είναι μόνιμα λίγο εκνευρισμένοι με τον κόσμο.

Αιγόκερως
Σε παρόμοια κατάσταση με τον Παρθένο, αλλά κάπως πιο θλιβερή η αρνητική στάση του Αιγόκερου. Επειδή ο Αιγόκερως είναι απλά πάρα, μα πάρα πολύ κουρασμένος. Κουβαλάει τα δικά του προβλήματα, το δικό του στρες, κουβαλάει κι αυτά του υπόλοιπου κόσμου. Άλλωστε, αν είχατε ποτέ κοντά σας έναν Αιγόκερω, θα το γνωρίζετε πολύ καλά. Είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, και να αφήσουν τα πάντα για να βρουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Κι αυτό, μετά από λίγο καιρό, μπορεί να σου αλλάξει την κοσμοθεωρία. Γενικά, να κάνετε περισσότερες αγκαλιές τους Αιγόκερους φίλους σας.

Υδροχόος
Η απαισιοδοξία του Υδροχόου έχει να κάνει περισσότερο με αυτόν τον σκληρό διαχωρισμό μεταξύ συναισθημάτων και λογικής που κάνει. Η δεύτερη υπερτερεί συνήθως, και τον κάνει να αποσχίζεται για λίγο από τους υπόλοιπους ανθρώπους, να βλέπει τα πράγματα με πιο ψυχρή ματιά. Α, ναι, και η τάση τους να διαβάζουν τις ειδήσεις επειδή θέλουν να είναι ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στον κόσμο δεν τους βοηθάει. Τα καλά νέα, τουλάχιστον, είναι πως αν περιμένεις από ένα ζώδιο να στύψει το μυαλό του για να βρει τρόπους να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αυτό είναι ο Υδροχόος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v