Πώς είναι τα ζώδια στο Facebook

Πώς θα παρουσιάσει τον εαυτό του το κάθε ζώδιο στο Facebook; Ποιος θα γεμίσει την αρχική σου με selfies και ποιος θα βγάζει μόνο abstract φωτογραφίες από δέντρα;
Πώς είναι τα ζώδια στο Facebook
Τι θα κάνει το κάθε ζώδιο στο Facebook; Ποια πράγματα προδίδουν το ζώδιό σου στο προφίλ σου; Αλλά, το πιο σημαντικό, ποια είναι τα ζώδια που πρέπει να κάνεις μια και καλή unfollow;

Κριός
Μπορεί να γίνει ο άρχοντας του spam. Status, τραγούδια, selfies, επιστημονικά άρθρα, ειδήσεις, ο Κριός είναι μέσα σε όλα και θα τα δημοσιεύσει όλα. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δεις να μαλώνει με κόσμο κάτω από τις δημοσιεύσεις τρίτων, επειδή διάβασε κάτι που τον ενόχλησε.

Ταύρος
Αν πειράξεις τον Ταύρο, δεν πρόκειται να ξαναδείς like. Δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσεις μήνυμα και – σε σκληρές περιπτώσεις – δεν πρόκειται να δεις ξανά να ανεβάζει τίποτα. Οι Ταύροι είναι από τα άτομα που μπορούν να φτιάξουν λίστα με άτομα που δεν χωνεύουν online και να τους μπλοκάρουν από το να βλέπουν τις δημοσιεύσεις τους. (Επειδή το unfriend δεν είναι πολιτισμένο.)

Δίδυμοι
Γάτες. Χαζά αστεία. Memes. Κατάθλιψη, αλλά για λίγα post μόνο. Και μετά πίσω στις γάτες και στα memes. Οι Δίδυμοι γενικότερα ζουν σε έναν δικό τους κόσμο στο ίντερνετ, όπου πιστεύουν πως δεν υπάρχει κακία και όλοι απολαμβάνουν να τους ακούνε να μιλάνε όσο οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Καρκίνος
Είναι το είδος ατόμου που θα χωρίσει και μετά θα γράψει ένα τεράστιο status που θα μιλάει με ασάφεια (στην αρχή, γιατί όσο προχωρά θα δίνει πόνο) για την αγάπη και τον χωρισμό και την εμπιστοσύνη και όλες εκείνες τις λέξεις που περιγράφουν την ζωή του.

Λέων
«Κοίτα τι έκανα! Και κοίτα που ταξίδεψα! Και κοίτα πόσο τέλεια μουσική ακούω! Και κοίτα τι τέλειους φίλους έχω! #squad Αλλά κυρίως κοίτα το πρόσωπό μου!!!»

Παρθένος
Γκρίνια. Τεράστια (αλλά ειλικρινά τεράστια) status που θα μιλάνε για τα προβλήματά τους. Ακόμα κι αν είχες όρεξη να διαβάσεις κάτι τόσο κουραστικό, δεν μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους, μιας και έχουν την τάση να γίνονται ιδιαίτερα εριστικοί.

Ζυγός
Αν υπήρχε στην αληθινή ζωή ο Dude από τον Μεγάλο Λεμπόφσκι, θα ήταν Ζυγός στο Facebook. Η απόλυτη αδιαφορία για οποιαδήποτε νέα υστερία έχει πιάσει τα κοινωνικά δίκτυα, λίγος (σέξι, ας το παραδεχτούμε) ναρκισσισμός και ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας κάνουν τα προφίλ των Ζυγών όαση μέσα στην ζούγκλα του Facebook.

Σκορπιός
Κράξιμο. Ο Σκορπιός είναι πάντα έτοιμος για λίγο καλό κράξιμο, και τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ την οργή του. Θα τον δεις να δημοσιεύει (κράζοντας) για θέματα από την πολιτική ζωή της χώρας μέχρι βλακείες που έγιναν σε μεσημεριανές εκπομπές. Και θα αντιμετωπίζει τα πάντα το ίδιο σοβαρά.

Τοξότης
Οι Τοξότες δεν είναι ο εαυτός τους online. Κάτι που βγάζει νόημα, αν σκεφτείς πως το να είναι ο εαυτός τους είναι χρονοβόρο και κουραστικό και δεν τους αφήνει καιρό να ασχολούνται τόσο πολύ με πεζά πράγματα όπως το Facebook. Τρέφουν μια απέχθεια για τις selfies.

Αιγόκερως
Σιχαίνονται. Σιχαίνονται τους νάρκισσους Λέοντες και Ζυγούς, σιχαίνονται την κλάψα των ζωδίων του νερού, σιχαίνονται ακόμα και τον εαυτό τους που βρίσκεται εκεί μέσα και δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Έτοιμοι για καυγά ανά πάσα στιγμή, αλλά (σε αντίθεση με τον Σκορπιό) θα τα παρατήσουν γρήγορα, γιατί θα βρουν κάτι άλλο που τους ενόχλησε.

Υδροχόος
Καμία απολύτως λογική. Το προφίλ ενός Υδροχόου ίσως είναι μια απεικόνιση του πώς μοιάζει το κεφάλι ενός διπολικού. Ή ένα συνεχιζόμενο έργο τέχνης, που εμπλουτίζεται καθημερινά με εικόνες από γάτες, περίεργες selfies και μια αξιοπερίεργη ικανότητα να ανεβάζουν καταθλιπτικά τραγούδια για να εκφράσουν χαρούμενα αισθήματα.

Ιχθείς
«Τι είναι αυτό; Μια ατάκα του Λάο Τσε; Κοινοποίηση. Κι άλλη μια ατάκα της Μέριλιν; Κι αυτό κοινοποίηση. Αυτό είναι ένα θλιμμένο τραγούδι που ήταν πολύ της μόδας το 2006 και πλέον τα μόνα σχόλια στο YouTube ανήκουν σε εξίσου χαροκαμένους Ιχθείς; ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ!»


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v