ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Απαίσιοι τρόποι που σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Πώς περιμένεις να βρεις έρωτα, ευτυχία και σταθερότητα, αν ο ίδιος δεν βοηθάς τον εαυτό σου;

Απαίσιοι τρόποι που σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Θα κάνουμε μια τρελή υπόθεση και θα πούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρκετή οικειότητα με την τέχνη του… να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας. Όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Το πρόβλημα είναι πως αυτού του είδους το σαμποτάζ δεν γίνεται απαραίτητα σκόπιμα. Αντιθέτως, τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με κακές συνήθειες, με μια ρουτίνα από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Πού έχουμε κάνει λάθος;

Δεν πίνεις νερό
Ναι, θα μιλήσουμε ακόμα και για το νερό. Επειδή το νερό μας δίνει ζωή. Και, ξέρεις, ρυθμίζει πρακτικά τα πάντα στο σώμα μας, και η αφυδάτωση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες—μία εκ των οποίων είναι η κατάθλιψη.

Το σπίτι σου είναι άνω κάτω
Το έχεις ζήσει κι εσύ, και είμαστε σίγουροι: Η μέρα δεν περνάει με τίποτα, αισθάνεσαι χάλια, και ξαφνικά σκέφτεσαι ότι καλό θα ήταν να πλύνεις κάνα πιάτο—όχι τίποτα άλλο, για να μη βαριέσαι. Και μετά ξαφνικά σου έφτιαξε η διάθεση. Ε, συνέχισε να πλένεις πιάτα. Προτιμότερα αμέσως αφού τα χρησιμοποιείς.

Δεν σε βλέπει ο ήλιος
Σε πρώτο επίπεδο, ο ήλιος είναι ο μόνος τρόπος να συνθέσει ο οργανισμός σου βιταμίνη D, της οποίας η έλλειψη έχει συσχετιστεί με την κατάθλιψη. Σε δεύτερο επίπεδο, αν δεν σε βλέπει ο ήλιος, μάλλον σηκώνεσαι από το κρεβάτι υπερβολικά αργά. Σταμάτα να το κάνεις αυτό.

Δεν γυμνάζεσαι
Αν δεν θες να σου μιλήσουμε για ενδορφίνες, επειδή η Χημεία πάντα σε τρόμαζε, ας μιλήσουμε για αυτοπεποίθηση: Γυμναστική σημαίνει καλύτερο σώμα, σημαίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σημαίνει ότι καταφέρνεις περισσότερα πράγματα. Αλλά επίσης, ενδορφίνες. Ευλογημένες ενδορφίνες.

Δεν περνάς καλά
Μένεις μέσα; Μιζεριάζεις; Αφήνεις τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου να χαλάσουν ακόμα και τον λίγο χρόνο που έχεις για τον εαυτό σου; Θα σε παρακαλούσαμε να σταματήσεις ό,τι κάνεις (ναι, ακόμα και να διαβάζεις αυτό το κείμενο) και να πάρεις τηλέφωνο έναν φίλο σου για να βγείτε. (Σε λίγη ώρα, όμως, για να προλάβεις να τελειώσεις το κείμενο.)

Θοδωρής Διάκος

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε."

Φιντέλ Κάστρο

  • 1675 - Ιδρύεται στην Αγγλία το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς.
    1913 - Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη Μάχη του Κιλκίς.
    1919 - Επαναστατικό κίνημα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη, με αρχηγό τον στρατηγό Κεμάλ πασά.
    1979 - 85 αρχαία αντικείμενα, κυρίως κεραμικά, που κατασχέθηκαν από τη Βρετανία, επιστρέφονται στην Κύπρο.
    1941 - Ξεκινάει η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα", η γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ.

© 2002-2018 MEDIA2DAY