ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τα σημάδια ότι είσαι στον σωστό δρόμο

Αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Προσέχεις τον εαυτό σου. Δεν κρίνεις τους ανθρώπους. Πίστεψέ μας, τα πας καλύτερα από όλους!

Τα σημάδια ότι είσαι στον σωστό δρόμο

Δεν μεγαλώνουμε όλοι με τον ίδιο ρυθμό, αλλά όλοι μεγαλώνουμε. Ναι, ακόμα και οι πιο Πίτερ Παν από τους φίλους σου, κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα μάτια και θα αρχίσουν να παίρνουν πιο ώριμες αποφάσεις. Ίσως να είσαι ένας από αυτούς, ίσως να ‘χεις αρχίσει να τις παίρνεις ήδη. Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν ότι – χαλάρωσε – όλα μα όλα πάνε καλά.

Συζητάς για ιδέες, όχι για τους ανθρώπους που τις εκφράζουν
Περισσότερο από ποτέ, με το πώς χρησιμοποιούνται τα social media, ζούμε σε μια εποχή που είναι πανεύκολο να κριτικάρεις το οτιδήποτε, και ειδικά τους ανθρώπους. Αλλά πλέον γνωρίζεις ότι αυτό που χρειάζεται κριτική είναι οι ιδέες. Οι άνθρωποι είναι για να μιλάμε μαζί τους. Όχι για να τους μειώνουμε.

Αγαπάς επιτέλους τον εαυτό σου
Όσο αγαπάς και όλο τον κόσμο. Εντάξει, όχι όλο τον κόσμο. Άντε, τα πιο κοντινά σου άτομα. Αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί σημαίνει ότι επιτέλους αρχίζεις να βάζεις τον εαυτό σου (και την υγεία σου, ψυχική ή σωματική) πάνω από όλους όταν πρέπει.

Αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου
Έχεις κάνει κάτι κακό, μπορείς να το παραδεχτείς. Μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου και δεν θα προσπαθήσεις αμέσως να ρίξεις το φταίξιμο κάπου αλλού. Και, όπως και να το κάνουμε, αυτό ίσως να είναι το peak της ωριμότητας.

Έχεις απόψεις…
…και ξέρεις πότε να μην τις εκφράζεις, δηλαδή όταν δεν σε ρωτήσουν. Οι δικηγόροι του διαβόλου και οι “πολύ διαβασμένοι” άνθρωποι είναι σίγουρα ενδιαφέροντες για μια κουβέντα. Αλλά οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι είναι οι πιο έξυπνοι… ε, αυτούς τους συμπαθούμε λίγο περισσότερο.

Δίνεις πριν λάβεις
Επειδή δεν γίνεται πάντα να ζητάς, και μετά να σκέφτεσαι πόσο ικανοποιημένος έμεινες και να κρίνεις αν θα δώσεις αναλόγως. Με απλά λόγια; Ελέγχεις τον εγωισμό σου.

Μιλάς ξεκάθαρα
Σε πολλά πράγματα σ’ αυτήν την ζωή (ορισμένοι θα έλεγαν και σε όλα), τα λίγα λόγια είναι καλύτερα. Λες αυτό που θες, χωρίς να αλλάζεις το θέμα, χωρίς να προσπαθείς να γίνεις συμπαθητικός. Αυτά που λες είναι η αλήθεια, και η αλήθεια – καλώς ή κακώς – είναι σχεδόν πάντα ο καλύτερος δρόμος.

Δεν σε ενδιαφέρει να είσαι τέλειος
Επειδή, μάντεψε: Η τελειότητα δεν υπάρχει. Και η στιγμή που θα το καταλάβεις και θα σταματήσεις να ανησυχείς τόσο πολύ, μάλλον θα είναι από τις πιο ανακουφιστικές στιγμές της ζωής σου.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY