Τι σημαίνει η σιωπή του;

Σταμάτα να φρικάρεις ότι “απλά δεν σε γουστάρει”, και άφησέ μας να σου εξηγήσουμε γιατί ένας άντρας κλείνεται σαν το στρείδι.
Τι σημαίνει η σιωπή του;
Απλά δεν σε γουστάρει.
Ένα κείμενο με τέτοιο τίτλο, λογικά θα προσπαθούσε μέσα σε 400-500 λέξεις να σου εξηγήσει με όσο πιο αναλυτικό τρόπο γίνεται, ότι απλά. Δεν. Σε. Γουστάρει. Αλλά όχι αυτό το κείμενο. Επειδή η ηττοπάθεια δεν είναι καθόλου του στυλ μας, και επίσης επειδή γνωρίζουμε λίγο καλύτερα την αντρική ψυχολογία: είναι μπερδεμένη.

Και η σιωπή μπορεί να σημαίνει πολλά (μπερδεμένα) καλά πράγματα. Τα οποία σε παρακαλούμε να θυμάσαι την επόμενη φορά που θα τον δεις να μην βγάζει μιλιά. Ας εξετάσουμε λοιπόν όλες τις θετικές πιθανότητες που κρύβονται πίσω από την σιωπή του…

Φρικάρει ότι σε έπρηξε
Ειδικά αν έχουν προηγηθεί συνομιλίες στο chat, στις οποίες ήταν λαλίστατος, μάλλον θα αναρωτιέσαι τι πάει λάθος. Οι πιθανότητες λένε ότι φοβάται πως σε ενόχλησε τόσο πολύ, που δεν θέλεις να τον βλέπεις. Εμφανίσου μπροστά του, λοιπόν, και δειξ’ του ότι κάνει λάθος (γιατί μόνος του δεν θα το καταλάβει).

Νομίζει ότι δεν τον γουστάρεις
Μήπως η δική σου στάση απέναντί του ήταν πιο ψυχρή απ’ ό,τι νομίζεις; Μήπως του έδωσες λόγο να πιστεύει ότι δεν ενδιαφέρεσαι, ή ότι είσαι αλλού; Αν ενδιαφέρεσαι (και δεν είσαι αλλού), φρόντισε να τον ενημερώσεις, μπας και πάρει μπρος.

Θέλει να του στείλεις πρώτη
Επειδή μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν κόσμο. Δεν το ‘χουν, πώς να το κάνουμε. Αν τον προσεγγίσεις εσύ πρώτη, όμως, σκέψου πόσο καλό θα κάνεις στην ψυχολογία του. Και επίσης θα του προσφέρεις μια ωραία εξάσκηση στο φλερτ, που σημαίνει ότι μετά από εσένα, θα βασανίσει λιγότερες γυναίκες με την σιωπή του. Ναι, αυτό ακούστηκε σαν να σου λέμε ότι θα κάνεις όλη την συναισθηματική δουλειά, για να καρπωθεί κάποια άλλη τα αποτελέσματα, αλλά α) δεν λέμε ότι είναι απαραίτητο, και β) έτσι είναι η ζωή μερικές φορές.

Μπορεί να μην είναι σίγουρος
Μπορεί να μην ξέρει ποιος είναι, να μην ξέρει τι θέλει, να μην ξέρει πού στέκεται και πού πατάει. Και, ομολογουμένως, είναι περίεργη φάση για να βρίσκεσαι, και το φλερτ σίγουρα δεν θα είναι το πρώτο πράγμα που θα έχεις στο κεφάλι σου.

Σου κάνει ναζάκια
Η σημαντική ερώτηση, που θα καθορίσει αν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του, είναι η εξής: Σου κάνει ναζάκια επειδή είναι γενικά ναζιάρης, ή σου κάνει ναζάκια επειδή πιστεύει ότι οι γυναίκες κάνουν ναζάκια και τώρα θέλει να πάρει εκδίκηση από Τις Γυναίκες; Όχι ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να το μάθεις αυτό, αλλά έχε το στο νου σου. Στο πρώτο σεξιστικό σημάδι, σήκω φύγε.

Πιστεύει ότι έχεις σχέση
Μήπως όσες φορές σε έχει δει, εσύ έχεις παραμάσχαλα τον κολλητό σου και δεν φεύγεις από πάνω σου; Ναι, λογικά πιστεύει ότι τα ‘χετε. Και επίσης τον αντιπαθεί λίγο, οπότε ξεκαθάρισέ του την κατάσταση, επειδή ο κολλητός σου δεν φταίει σε τίποτα να μπλέξει από το πουθενά σε ψυχρό πόλεμο αντρίλας.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v