Ραντεβού μετά τον χωρισμό: Τι πρέπει να θυμάσαι

Δεν είναι καθόλου εύκολο να ψάχνεις πάλι την αγάπη μετά από έναν χωρισμό. Ευτυχώς όμως έχεις κι εμάς δίπλα σου.
Ραντεβού μετά τον χωρισμό: Τι πρέπει να θυμάσαι
Μετά από κάθε χωρισμό, ακολουθεί μια (μεγάλη) περίοδος, που γενικά τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τα αισθήματα δεν ελέγχονται, οι λέξεις πολλές φορές το ίδιο… Χρειάζεσαι τον χρόνο σου, όπως και να το κάνουμε. Κάποτε, όμως, θα έρθει εκείνη η μαγική στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου και θα νιώσεις πως μπορείς να αρχίσεις, δειλά-δειλά, να γνωρίζεις καινούριο κόσμο. Να δοκιμάσεις την τύχη σου στον έρωτα ξανά.

Και αυτές είναι οι αρκετά άβολες αλήθειες που πρέπει να θυμάσαι.

Λογικά θα σε ελκύουν τύποι σαν τον πρώην σου
Είναι απαίσιο, θα σε κάνει να απορείς με τον εαυτό σου, αλλά είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό. Άλλωστε, μετά από μια μεγάλη σχέση, αφού έχεις περάσει ένα διάστημα της ζωής σου δίπλα σε ένα άτομο, έχεις συνηθίσει. Έχεις συνηθίσει τις συμπεριφορές, τον τρόπο ομιλίας, ακόμα και την εμφάνιση. Καλό θα ήταν να θυμάσαι γιατί χώρισες με την αρχική εκδοχή, και να αποφύγεις τους… κλώνους.

Θα σου πάρει καιρό μέχρι να ξαναβρείς τον εαυτό σου
Μπορεί να σε ρωτήσει τι ψάχνεις σε μία σχέση. Κι εσύ να μην έχεις ιδέα τι να του απαντήσεις. Μετά από έναν μεγάλο χωρισμό, είναι λογικό να νιώθεις πως βρίσκεσαι λίγο στα χαμένα, να μην ξέρεις τι θέλεις. Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι πολύ φυσιολογικό να θες να ανακαλύψεις καινούρια πράγματα και να μην πέσεις με τα μούτρα σε κάτι που σου θυμίζει το παρελθόν.

Θα τα βρεις – εν τέλει – με τον εαυτό σου
Πάρε την προηγούμενη παράγραφο, και εφάρμοσέ την… στα πρώτα 2-3 ραντεβού, θα λέγαμε. Ναι, θα είναι δύσκολο και θα πάρει καιρό (και αυτά τα ραντεβού μπορεί να μην είναι με το ίδιο άτομο). Αλλά μόλις ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου, όλα θα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα από ποτέ.

Θα σέβεσαι το παρελθόν
Όπως μαθαίνεις να σέβεσαι και να κρατάς μόνο τα καλά κομμάτια από το παρελθόν σου, θα καταλαβαίνεις πως το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τους άλλους. Συνεπώς, θα αρχίσεις να βλέπεις τους ανθρώπους που θα μπαίνουν στην ζωή σου με διαφορετική ματιά. Δεν θα κολλάς στο παρελθόν τους, αλλά θα εκτιμάς το άτομο που βλέπεις πλέον μπροστά σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v