Πρώτο ραντεβού: Tips για να πάει τέλεια

Επειδή τα πρώτα ραντεβού δεν είναι εύκολη υπόθεση, σου έχουμε μερικές τέλειες συμβουλές για να υπάρξει και δεύτερο…
Πρώτο ραντεβού: Tips για να πάει τέλεια
Τα πρώτα ραντεβού είναι αγχωτικά. Πρέπει μέσα σε λίγες μόλις ώρες να καταλάβεις αν έχεις μπροστά σου ένα άτομο που αξίζει να ασχοληθείς, και ταυτόχρονα να το πείσεις ότι αξίζει να ασχοληθεί μαζί σου. Και όλο αυτό μπορεί να σε τσακίσει, ειδικά αν είσαι άνθρωπος που στρεσάρεται εύκολα. Γι’ αυτό θέλουμε να πάρεις μια ανάσα και να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να σιγουρέψεις και το… δεύτερο ραντεβού.

Πρότεινε κάποιο ουδέτερο μέρος
Και όταν λέμε ουδέτερο μέρος, εννοούμε οτιδήποτε δεν είναι το σαλόνι σου. Διάλεξε ένα μέρος ήρεμο, αλλά όχι και άδειο, με την μουσική να είναι στην κατάλληλη ένταση για δύο ανθρώπους που προσπαθούν να μάθουν πράγματα ο ένας για τον άλλο.

Πήγαινε στην ώρα σου
Κανείς δεν συμπαθεί τους ανθρώπους που αργοπορούν. (Επανάλαβέ το δυο-τρεις φορές, μέχρι να το αποστηθίσεις.)

Φόρεσε κάτι ωραίο
Κάτι που να σου κάθεται καλά, που να τονίζει όλα τα κατάλληλα σημεία, αλλά και κάτι που να σε κάνει να αισθάνεσαι εσύ όμορφα. Ναι, εκείνες οι τέλειες μπότες που έχεις μπορεί να κάνουν τα πόδια σου να δείχνουν υπέροχα, αλλά αν κάθε βήμα είναι και μορφασμός, δεν θα περάσεις και τόσο ωραία.

Φέρσου ευγενικά
Πρέπει να αφήσεις το άλλο άτομο να σε πλησιάσει. Μην κλείνεσαι, και μην σηκώσεις τις άμυνές σου. Μίλα ευχάριστα και φιλικά, και αν το πρωί ξυπνήσεις και νιώθεις ότι θες να σπάσεις μερικά ποτήρια από τα νεύρα σου, καλό θα ήταν να το αναβάλετε.

Χαλάρωσε με το αλκοόλ
Ρίχνει τις αναστολές, αλλά ρίχνει και τις ντροπές. Και σίγουρα δεν θες να κάνεις κάτι ντροπιαστικό στο πρώτο ραντεβού.

Η κουβέντα πρέπει να είναι 50-50
Ή, τουλάχιστον, όσο πιο κοντά στο 50-50 γίνεται. Κανείς δεν θα περάσει όμορφα με ένα άτομο που μιλάει όλη την ώρα για τον εαυτό του, που δεν κάνει ερωτήσεις και φαίνεται σαν να προσπαθεί απλά να φτιάξει μια λίστα με όλα τα κατορθώματά του που (πιστεύει ότι) τον καθιστούν ιδανικό σύντροφο.

Το κινητό στην τσέπη
Και στο αθόρυβο. Και μην τολμήσεις να το ακουμπήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του ραντεβού.

Πρόσεξε τους τρόπους σου
Μπορεί να μην μιλάς ούτε μια λέξη γαλλικά. Μπορεί να μην έμαθες ποτέ να παίζεις πιάνο. Αλλά σίγουρα ξέρεις να μασάς με το στόμα σου κλειστό και να μην πετάς δεκαπέντε βρισιές το λεπτό.

Μην μιλήσεις για λεφτά
Δεν μας νοιάζει πόσα βγάζεις. Δεν πρέπει να σε νοιάζει πόσα βγάζει. Στο πρώτο ραντεβού, τα βαριά ζητήματα, όπως οικογένεια, λεφτά και τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν που θα κουβαλάμε για πάντα… καλύτερα να λείπουν.

Μην ψαρεύεις κομπλιμέντα
Θα φανεί λες και βγήκες ραντεβού για να πάρεις μόνο την επιβεβαίωση και να φύγεις. Κανείς δεν πρόκειται να το γουστάρει αυτό. Επίσης, αν σου κάνει ένα κομπλιμέντο, σταμάτα αυτές τις αηδίες που χαμηλώνεις το κεφάλι και λες “Έεελα, υπερβάλλεις”. Το ξέρεις ότι δεν υπερβάλλει, χαμογέλα και πες ευχαριστώ.

Μην μιλάς για πρώην
Ακόμα κι αν είναι πρώην από την προηγούμενη δεκαετία. Καμία απολύτως κουβέντα για πρώην.

Μην μιλάς για γάμο
Το καταλαβαίνουμε, από μια ηλικία και μετά, οι άνθρωποι ψάχνουν για κάτι πιο σοβαρό. Ψάχνουν για ένα άτομο με το οποίο ίσως να δημιουργήσουν οικογένεια. Αλλά το πρώτο ραντεβού δεν είναι το μέρος για να το κάνεις αυτό. Η απελπισία γενικά δεν είναι ωραίο look σε κανέναν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v