5 λόγοι να αγαπήσεις έναν εσωστρεφή

Κλειστοί και απόμακροι; Εμείς λέμε πως είναι αξιολάτρευτοι και πιστοί. Και θα πείσουμε κι εσένα.
5 λόγοι να αγαπήσεις έναν εσωστρεφή
Όλοι μας έχουμε γνωρίσει ένα εσωστρεφές άτομο, τουλάχιστον μία φορά. Αληθινά εσωστρεφές, όχι από εκείνους που σηκώνουν τις άμυνές τους για να κρύψουν το γεγονός ότι δεν έχουν και την καλύτερη προσωπικότητα. Για την ακρίβεια, αυτή η δεύτερη κατηγορία δίνει κακό όνομα στους εσωστρεφείς. Άφησέ μας λοιπόν να σου αποδείξουμε γιατί αυτά τα περίεργα, λιγομίλητα άτομα είναι τα καλύτερα παιδιά…

Είναι εκπληκτικοί ακροατές
Αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα, θα σε ακούσει. Πολύ προσεκτικά, δεν θα σε διακόψει ποτέ – ξέρει πόσο απαίσιο είναι – και θα προσπαθήσει να σου δώσει συμβουλές που να ταιριάζουν στην περίπτωσή σου. Δύσκολα θα ακούσεις κλισεδιές από ένα εσωστρεφές άτομο.

Δεν τους αρέσουν οι καυγάδες
Θα διαφωνήσουν. Δεν θα αφήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν να περάσουν απαρατήρητα, και σίγουρα δεν θα γίνουν χαλί να τους πατήσεις. Αλλά μπορούμε με σιγουριά να σου πούμε ότι δύσκολα θα καυγαδίσεις με έναν εσωστρεφή. Άλλωστε, ο ψύχραιμος διάλογος λύνει (σχεδόν) όλα τα προβλήματα.

Γίνονται πολύ καλοί γονείς
Καθώς ένας εσωστρεφής μαθαίνει να αναγνωρίζει και να αναλύει πολύ καλά τα αισθήματά του, μπορείς να φανταστείς πόσο τόπο θα πιάσουν αυτές οι γνώσεις όταν αποκτήσει παιδί. Θα μπορεί να καταλαβαίνει τις ανάγκες και τα αισθήματα του παιδιού του πολύ πιο εύκολα από τους άλλους, και θα του διδάξει πως ίσως μια ήρεμη ζωή είναι η σωστή επιλογή…

Είναι πολύ επιλεκτικοί με τους ανθρώπους
Από τις παρέες τους, μέχρι και τα ερωτικά τους. Αυτό σημαίνει ότι, αν έχεις ήδη μπλέξει με έναν εσωστρεφή, μπορείς να καταλάβεις ότι έχεις λογικά περάσει όλα τα τεστ του, και ότι πλέον έχεις μπει σε αυτή την επίλεκτη ομάδα ανθρώπων στους οποίους μπορεί να βγάλει τον αληθινό, υπέροχο εαυτό του.

Είναι σπιτόγατοι
Θες να βγεις από το σπίτι; Μπορεί να μην ψήνεται, αλλά θα κάτσει πίσω, και μπορεί να μαγειρέψει κιόλας. Θες να μείνεις μέσα και να μην κάνεις τίποτα; Καλωσόρισες στον κόσμο του. Θα σε κάνει να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v