Οι… λάθος έρωτες

Δεν βαρέθηκες να κάνεις συνεχώς τα ίδια λάθη;
Οι… λάθος έρωτες
Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι σε όλες τις παλιές σου σχέσεις υπάρχουν μερικά κοινά; Μήπως κάποια λάθη, κάποια μοτίβα που επαναλαμβάνονται και χαλάνε την μαγεία; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε υπάρχει πρόβλημα—που ευτυχώς λύνεται. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι άνθρωποι που κάνουν σχέσεις χωρίς να σκέφτονται, και μετά καταλήγουν πληγωμένοι, επειδή πήραν τις λάθος αποφάσεις.

Πώς, λοιπόν, δεν πρέπει να ερωτευτείς;

Μην ερωτευτείς μια πιθανότητα
Ναι, όλοι μέσα μας κρύβουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αλλά δεν πρόκειται να την βγάλει ο έρωτας προς τα έξω. Μάθε να εκτιμάς (ή να κρίνεις) αυτό που βλέπεις μπροστά σου, και όχι αυτό που πιστεύεις ότι θα δεις.

Μην ερωτευτείς για να ξεπεράσεις άλλον έρωτα
Επειδή απλά θα κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Και λογικά θα πληγωθείς. Και θα πληγώσεις ένα άτομο που δεν σου έφταιξε σε τίποτα.

Μην ερωτευτείς κάποιον που σου φέρεται άσχημα
Γνωρίζεις τον εαυτό σου, και γνωρίζεις τι αξίζεις μέσα σε μια σχέση. Ξέρεις ότι χρειάζεσαι ένα άτομο που θα βρίσκεται δίπλα σου, θα σε στηρίζει και θα σε σέβεται. Γιατί, λοιπόν, συμβιβάζεσαι;

Μην ερωτευτείς κάποιον που θέλει να θυσιάσεις την ευτυχία σου
Οι συμβιβασμοί είναι αναγκαίοι σε κάθε σχέση, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου ζητήσει να θυσιάσεις την προσωπική σου ευτυχία—είτε αυτή η ευτυχία λέγεται δουλειά, είτε το χόμπι σου, είτε οι φίλοι σου. Δεν έχει νόημα να αγαπάς κάποιον που δεν σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου.

Μην ερωτευτείς κάποιον που δεν πρόκειται να σε ερωτευτεί
Ναι, το ξέρουμε. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αλλά μπορείς να (προσπαθήσεις να) το δεις ρεαλιστικά.

Μην ερωτεύεσαι αν το ένστικτό σου λέει όχι
Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Αν κάποιος άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος για εσένα, το ίδιο σου το σώμα θα προσπαθήσει να σου το πει. Το μυαλό σου θα σκέφτεται υπερβολικά, όλα θα σου φαίνονται περίεργα. Μην χαρίζεις την εμπιστοσύνη σου σε άτομα που δεν έχουν αποδείξει ότι την αξίζουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v