Σημάδια ότι ξεπέρασες τον χωρισμό

Επειδή αυτή η (ευλογημένη) στιγμή έρχεται πάντα. Και επειδή τις περισσότερες φορές έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.
Σημάδια ότι ξεπέρασες τον χωρισμό
Υπάρχει μια εντελώς φυσική σειρά γεγονότων που ακολουθούν έναν χωρισμό. Εντάξει, όχι τόσο γεγονότων, όσο καταστροφών—συναισθηματικών και σωματικών. Αλλά κάποια στιγμή όλα τα κακά πρέπει να τελειώσουν. Και εσύ πρέπει να ξεπεράσεις αυτή την σχέση, και να προχωρήσεις σε κάτι υπέροχο και καινούριο. Και αυτά τα πράγματα θα συμβούν όταν φτάσεις εκεί.

Δεν σκέφτεσαι πλέον ότι θα τα ξαναφτιάξετε
Τις πρώτες μέρες, κάθε φορά που τον σκεφτόσουν (δηλαδή συνεχώς), όλες οι σκέψεις σου κατέληγαν σε σενάρια, ότι κάπως, με τρόπο μαγικό, θα τα ξαναβρείτε. Ότι θα είστε πάλι μαζί, θα συγχωρήσετε ο ένας τον άλλο για τα λάθη του παρελθόντος, και μαζί θα χτίσετε ένα καινούριο μέλλον. Νννναι, όχι, πλέον ξέρεις ότι αυτό είναι ουτοπικό.

Η σχέση σας είναι φιλική
Όταν λέμε φιλική δεν εννοούμε ότι έχετε γίνει κολλητάρια. Αλλά μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλο, να πείτε μια πολιτισμένη καλησπέρα και να μην αρχίσετε να φωνάζετε. Ίσως να μπορείτε να μιλήσετε (με την απαραίτητη ασάφεια) και για τις ζωές σας, και πώς εξελίσσονται τώρα που δεν είστε πλέον μαζί. Ναι, θα είναι πολύ άβολο στην αρχή, αλλά είναι πολύ καλό βήμα.

Μπορείς να σκεφτείς την σχέση χωρίς να καταθλίβεσαι
Αν έχεις φτάσει στο σημείο να μπορείς να θυμάσαι τις καλές στιγμές από την σχέση σου, και να μην σε ενδιαφέρουν οι καυγάδες, οι διαφωνίες και όλα αυτά που οδήγησαν στον χωρισμό, μάλλον βρίσκεσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Άλλωστε, ο σκοπός ενός χωρισμού είναι ακριβώς αυτός: να κρατήσουμε τα καλά κομμάτια και να συνεχίσουμε.

Δεν φτιάχνεις άλλα υποθετικά σενάρια
Τι θα γινόταν αν φερόσουν αλλιώς, τι θα γινόταν αν φερόταν εκείνος αλλιώς, και τι θα γινόταν αν η γιαγιά σου είχε ρόδες. Τα σενάρια που φτιάχνουμε στο κεφάλι μας δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό, και όσο πιο γρήγορα καταφέρεις να το ελέγξεις, τόσο πιο γρήγορα θα το ξεπεράσεις.

Θες να γνωρίσεις καινούριο κόσμο
Ήρθε η ώρα. Μπορείς να το κάνεις, μπορείς να βγεις και να γνωρίσεις νέο κόσμο, ίσως και να αφήσεις τον εαυτό σου να ερωτευτεί ξανά. Και δεν το κάνεις επειδή δεν αντέχεις την μοναξιά, ή για να του σπάσεις τα νεύρα και να του δείξεις πόσο τον ξεπέρασες. Το κάνεις επειδή νιώθεις έτοιμη να προχωρήσεις.

Είσαι εντάξει να τον δεις με νέα σχέση
Και, προφανώς, αυτή η όρεξη για ζωή δεν σταματάει σ’ εσένα. Τα ίδια βήματα κάνει κι εκείνος, και στην ιδέα ότι μπορεί κάποια στιγμή να τον πετύχεις με την νέα σχέση του, αισθάνεσαι… τίποτα. Δεν θα πούμε χαρά, εντάξει, δεν θα το παρακάνουμε. Αλλά αισθάνεσαι πως η ζωή σου δεν επηρεάζεται πλέον από το φάντασμα αυτής της σχέσης…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v