Γιατί τρώω άκυρα στον έρωτα;

Αν τα τελευταία σου γεύματα ήταν όλα… χυλόπιτες, μην φρικάρεις. Σκέψου, όμως, αυτά…
Γιατί τρώω άκυρα στον έρωτα;
Απόρριψη. Όλοι την έχουμε βιώσει. Αρκετές φορές. Αλλά κάποιες φορές, μπορεί να είσαι άτυχος, και να τις τρως μαζεμένες. Και τότε νιώθεις την ζωή να σε κοπανάει αλύπητα, αρχίζεις να κάνεις άσχημες σκέψεις—που συνήθως κατευθύνονται προς τον εαυτό σου. Εμείς έχουμε να σου πούμε ένα πράγμα πάνω σε αυτό: Μην φρικάρεις. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φας άκυρο.

Απλά δεν σε γουστάρει
Το πιο πιθανό και το πιο ρεαλιστικό (και το πιο επίπονο) πρέπει να μπει πρώτο. Ο έρωτας δεν είναι πάντα αμοιβαίος, και όσο πιο γρήγορα το πάρεις απόφαση, τόσο πιο εύκολο θα είναι να μην αφήνεις την απόρριψη να σε καταστρέψει.

Μήπως δεν τα λες ξεκάθαρα;
Έχουμε 2018, ας αρχίσουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Σε αυτή την περίπτωση, αν γουστάρεις, πες το. Με το να πετάς υπαινιγμούς, ελπίζοντας το άλλο άτομο να πιάσει το νόημα και να κάνει κίνηση, δεν καταφέρνεις τίποτα (εκτός απ’ το να δημιουργείς φαντασιώσεις στο μυαλό σου).

Δεν ξέρεις τι θες
Πολλές φορές, ακόμα κι αν δείξεις ευθέως ότι ενδιαφέρεσαι, το άλλο άτομο δεν μπορεί να καταλάβει τι θες. Και, ναι, εδώ καταλαβαίνουμε ότι είναι πιο δύσκολο να μιλήσεις ξεκάθαρα, δηλαδή να πεις κατάμουτρα “Σε θέλω μόνο για σεξ”, ή “Έχω ήδη σκεφτεί όνομα για τα πρώτα δύο παιδιά μας”. Αλλά μπορείς να δηλώσεις το προφανές (για ‘σένα) και με πιο διακριτικούς τρόπους.

Το σύνδρομο της ελληνικής σειράς
Το αποκαλούμε σύνδρομο της ελληνικής σειράς (trademark pending) επειδή είναι σενάριο στο οποίο έχουν βασιστεί πολλές κωμωδίες: εσύ, το άτομο Α, γουστάρεις το άτομο Β, και αρχίζεις να μιλάς στο άτομο Β για σχεσοπράγματα, αλλά κάνεις ότι αναφέρεσαι σε “έναν φίλο σου”, το άτομο Γ. Αν το έχεις κάνει αυτό, δεν ξέρουμε τι πρόβλημα έχεις.

Δεν είσαι ο τύπος του/της
Συμβαίνει. Μπορεί να σε λατρεύει (ως φίλο), αλλά ερωτικά να μην ταιριάζετε. Και… ναι, συμβαίνει, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να πούμε.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v