Σούπερ ιδέες για ραντεβού με… δράση

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Θέλετε να πάτε με το αντικείμενο του πόθου σας κάπου που θα θυμάστε για καιρό; Έχουμε τη λύση.
Σούπερ ιδέες για ραντεβού με… δράση
της Ηρώς Κουνάδη

Η αδρεναλίνη, σου λέει, μας φέρνει πιο κοντά. Αναζωογονεί τον έρωτα, ή φουντώνει τον ήδη υπάρχοντα, σύμφωνα με έρευνες σαν αυτή και αυτή. Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα μπαράκια και τα ρομαντικά δείπνα, ή απλώς θέλετε να προτείνετε στο (υποψήφιο) έτερό σας ήμισυ κάτι πρωτότυπο, ιδού τέσσερις διαφορετικές ιδέες για ραντεβού γεμάτα αδρεναλίνη.

Ξέρεις από παγοδρόμιο;

Και να μην ξέρεις, μπορείς κάλλιστα να μάθεις, στα παγοδρόμια της Αθήνας που –παρά την ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη– δε λειτουργούν μόνο τις μέρες των γιορτών. Το παγοδρόμιο στο Μέγαρο, για παράδειγμα, θα λειτουργεί κάθε μέρα 16.00-23.00 και Σαββατοκύριακα 11.00-23.00 μέχρι τις 31 Μαρτίου (με κόστος 10€ για όσες ώρες θέλετε, και προαιρετικά άλλα 10€ για ένα σύντομο ιδιαίτερο μάθημα 15 λεπτών). Το παγοδρόμιο του Ελαιώνα έχει κόστος 9€, επίσης για όση ώρα θέλετε, και είναι ανοιχτό μέχρι τις 23.00 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα (καθημερινές μέχρι τις 22.00). Το δε παγοδρόμιο του Athens Heart θα μείνει ανοιχτό μέχρι τον Απρίλιο, Σαββατοκύριακα 11.00-23.00 και καθημερινές 15.00-23.00, με κόστος 10€ το άτομο για απεριόριστες ώρες παγοδρομιών.

Κράτα με να σε κρατώ…

Η αναρρίχηση εγγυάται την αδρεναλίνη που λέγαμε στην αρχή, ενώ παράλληλα γυμνάζει όλο το σώμα (το τερπνό μετά του ωφελίμου) και είναι και σούπερ διασκεδαστική. Και όχι, δε χρειάζεται να πάρετε τα βουνά για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, τουλάχιστον τις πρώτες φορές. Στην Αθήνα υπάρχουν ωραιότατοι τοίχοι αναρρίχησης ιδανικοί για πρωτάρηδες, όπως το The Wall στην Πεντέλη (με κόστος 15€ το άτομο για ημερήσια είσοδο, εξοπλισμό και μία ώρα επίβλεψη, κατόπιν ραντεβού), το Red Point στα Κάτω Πατήσια (με ημερήσια είσοδο 5€, συν 10€ για μία ώρα μάθημα) και το ΟΑΚΑ Indoor Climbing στο (μαντέψτε) ΟΑΚΑ, με κόστος 20€ για είσοδο συν μάθημα μίας ώρας. Αν… κολλήσετε, όλα τους προσφέρουν και μηνιαία πακέτα εισόδου και μαθημάτων.

Καπετάνιοι του γλυκού νερού

Τι θα λέγατε να συνδυάσετε το ραντεβού σας με μια μονοήμερη (ή και διήμερη, γιατί όχι;) εκδρομή; Τα ποτάμια γύρω από την Αθήνα προσφέρονται για rafting ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριοι. Και αδρεναλίνη, και μαγικά φυσικά τοπία, και ταβερνάκι για τοπικές νοστιμιές δίπλα στο τζάκι να αναπληρώσουμε τις χαμένες μας θερμίδες μετά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ίσως ο «βολικότερος» ποταμός, λόγω απόστασης από το κλεινόν άστυ είναι ο Λούσιος της Ορεινής Αρκαδίας: Οι καταβάσεις ξεκινούν από το χωριουδάκι που λέγεται Βλαχορράφτη, κοντά στην Καρύταινα, δύο ωρίτσες δρόμο από την Αθήνα. Άλλες καλές επιλογές είναι ο Ταυρωπός και ο Τρικεριώτης στην Ευρυτανία, ο Ασπροπόταμος στα Τρίκαλα και, για τους παροικούντες τον βορρά, ο Άραχθος στα Τζουμέρκα. Το κόστος της κατάβασης κυμαίνεται στα 40€-50€ το άτομο.

Διαβάστε περισσότερα (για τον καθένα ξεχωριστά) - Πού θα πάμε για ράφτινγκ;
και Rafting στην Ελλάδα: Κάθε ποτάμι και… κατάβαση

Δωμάτιο πανικού

Σας αρέσει να λύνετε γρίφους; Θέλετε να δείξετε στο αντικείμενο του πόθου σας πόσο έξυπνοι είστε; Τα escape rooms, ή δωμάτια απόδρασης, ή δωμάτια μυστηρίου, είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σας. Αν ζούσατε σε άλλο πλανήτη τα τελευταία χρόνια και δεν τα έχετε ακουστά, εν συντομία πρόκειται για δωμάτια στα οποία είστε «κλειδωμένοι» και προσπαθείτε λύνοντας διάφορους γρίφους να βρείτε το «κλειδί» για να αποδράσετε πριν τελειώσει ο χρόνος –που είναι, συνήθως μία ή δύο ώρες. Πολλά από αυτά έχουν σούπερ ενδιαφέροντα σενάρια, κάποια είναι ολίγον τρομακτικά (για την αδρεναλίνη, τα είπαμε) όλα τους υπόσχονται να σας κάνουν «ομάδα» και να σας βάλουν να σκεφτείτε. Δεν απευθύνονται μόνο σε μεγάλες παρέες, μπορείτε κάλλιστα να τα κλείσετε τα δυο σας. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το Lockhill, στο Μεταξουργείο, (16€ το άτομο, για δύο άτομα).

Δείτε εδώ περισσότερες προτάσεις ανά την Αθήνα - 5 απολαυστικά δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v