6 λόγοι για να μην μείνετε φίλοι με τον πρώην

Ναι, ναι, καλό ακούγεται στην θεωρία, άφησέ μας να σου πούμε, όμως, τι θα γίνει και στην πράξη.
6 λόγοι για να μην μείνετε φίλοι με τον πρώην
Το να μένετε φίλοι με τον πρώην σου ακούγεται καλή ιδέα. Ίσως όχι μόλις χωρίσετε, που θες λογικά να σπάσεις ό,τι μπορεί να σπάσει μέσα στο σπίτι του, αλλά πιο μετά. Όταν αποφασίσεις να δεις τα πράγματα από μια ώριμη και ψύχραιμη σκοπιά. Άλλωστε, οι άνθρωποι που καταφέρνουν να μείνουν φίλοι με τους πρώην τους πρέπει να ξέρουν κάτι παραπάνω. Να είναι ανώτεροι.

Εμ… Όχι. Κι εμείς θα σου πούμε γιατί. Αυτός είναι ένας οχετός αλήθειας, και ζητάμε συγγνώμη, αλλά κάποιος έπρεπε να το πει.

Θα θέλετε να κάνετε σεξ (και, αναπόφευκτα, θα κάνετε)
Σκέψου το. Έχετε περάσει ένα κομμάτι της ζωής σας μαζί. Γνωρίζεστε. Έχετε ήδη κάνει σεξ, και μάλιστα αρκετό. Σε ευαίσθητες στιγμές, θυμάστε και οι δύο τις καλύτερες στιγμές σας. Ένας άνθρωπος μπορεί να μην βρίσκεται πλέον ως σύντροφος στην ζωή σου, αλλά αυτό δεν σε σταματάει απ’ το να τον θυμάσαι έτσι. Κι αυτό σημαίνει ότι, αργά ή γρήγορα, όλη η ένταση που έχετε μέσα σας θα σκάσει.

Τα όρια που θα θέσετε δεν θα κρατήσουν
Κανόνας πρώτος: Δεν θα χωνόμαστε ο ένας στα προσωπικά του άλλου. Κανόνας δεύτερος: Θα σεβόμαστε τον ιδιωτικό χρόνο του φίλου μας. Αυτοί οι κανόνες θα ήταν τέλειοι αν μπορούσατε να τους εφαρμόσετε στην σχέση σας, και λογικά θα ήσασταν ακόμα μαζί. Τώρα που χωρίσατε, ο εγωισμός σας δεν πρόκειται να κρατήσει αυτά τα όρια ζωντανά για πολύ καιρό.

Θα προσπαθήσετε να τα ξαναβρείτε
Επειδή σε κάποιον απ’ τους δύο θα έρθει η ιδέα, και μετά θα του καρφωθεί στο μυαλό και θα προσπαθήσει να πείσει το δεύτερο άτομο. Και το δεύτερο άτομο μπορεί να περνάει κακή μέρα και να χρειάζεται στήριξη, και κάπως έτσι θα σπαταλήσετε πολύτιμο χρόνο απ’ την ζωή σας προσπαθώντας να κολλήσετε τα σπασμένα. Τι γεύση έχει το ξαναζεσταμένο φαγητό;

Θα κάνετε χαλάστρα ο ένας στον άλλο
Λέγεται εγωισμός. Ή ζήλεια. Ή όπως θες να το αποκαλέσεις, αλλά εμείς αυτό που ξέρουμε είναι πως με το που δεις τον πρώην σου (ή και το αντίστροφο) να κάνει παιχνίδι με νέο γκομενάκι, τα μάτια σου θα γυρίσουν τόσο μέσα στο κεφάλι σου, που θα γίνουν άσπρα. Και λογικά με αυτά τα άσπρα μάτια θα κάνεις ντου στο μπαράκι που βγήκαν ραντεβού, επειδή χρειάζεσαι έναν πιστό σου φίλο να σε πάει στο νοσοκομείο.

Οι μελλοντικοί σας σύντροφοι θα φρικάρουν
Και άντε πες ότι τα καταφέρνετε και δεν σαμποτάρετε ο ένας τα φλερτ του άλλου μέχρι θανάτου. Έρχεται μετά η στιγμή που η νυν θα πρέπει να γνωρίσει τους φίλους του. Και θα βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο και θα συστηθείς ως τι; Ως αυτό που είσαι, φυσικά. Και το νέο άτομο θα σε κοιτάξει με απορία και θα αναρωτηθεί γιατί του συμβαίνουν συνέχεια τέτοια καραγκιοζιλίκια και δεν μπορεί να κάνει μια σχέση χωρίς δράμα.

Οι φίλοι σας θα βαρεθούν
Επειδή όλα τα παραπάνω θα συμβούν. Και ποιοι θα είναι εκεί για να ακούσουν την γκρίνια σας; Οι κολλητοί σας. Και οι σχέσεις που ξεκινούν, τελειώνουν, ξεκινούν και τελειώνουν ξανά είναι πολύ βαρετό θέμα συζήτησης. Από ένα σημείο και μετά, τα πάντα αποτελούν επανάληψη, και το χρωστάς στους φίλους σου να τους τρέφεις με φρέσκο δράμα.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v