Πώς θα καταλάβω αν τον ενδιαφέρω;

Είναι ο τρόπος που σε κοιτάει; Ο τρόπος που σου μιλάει; (Είναι όλα αυτά μαζί, αλλά πρέπει να μάθεις να τα ξεχωρίζεις…)
Πώς θα καταλάβω αν τον ενδιαφέρω;
Εσύ ενδιαφέρεσαι. Έχεις προσπαθήσει να του το δείξεις με κάθε δυνατό τρόπο. Εναλλακτικά, θες να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποδυθεί τον ρόλο του κυνηγού—πατροπαράδοτα. Το ζήτημα είναι πως εσύ τον θες, και δεν έχεις ιδέα αν σε θέλει κι αυτός. Κι επειδή αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα ρωτήσεις ευθέως, χωρίς να γίνει άβολη η συζήτηση, ώρα να μάθεις να τα καταλαβαίνεις μόνη σου.

1. Δες την γλώσσα του σώματος
Αν σε γουστάρει, θα είναι στραμμένος προς εσένα. Εκείνο το κλισέ που λένε στις ταινίες, ότι μπορείς να παρατηρήσεις προς τα πού βλέπουν τα παπούτσια του; Ισχύει. Θα είναι ανοιχτός απέναντί σου, και όχι μαζεμένος. Τα χέρια του δεν θα είναι ποτέ σταυρωμένα, και οι κινήσεις του θα είναι ανοιχτές και μεγάλες—ίσως και να προσπαθούν να μπουν στον προσωπικό σου χώρο.

2. Σε κοιτάει στα μάτια;
Αν σε κοιτάει στα μάτια ενώ μιλάτε, και το βλέμμα του δεν παίζει από τις αράχνες στο ταβάνι, μέχρι την σερβιτόρα και τους περαστικούς στον δρόμο… αυτό σίγουρα σημαίνει ότι είναι ευγενικός. Αν, όμως, όσο μιλάτε, το βλέμμα του φαίνεται να σε διαπερνά, να θέλει να δει μέσα στην ψυχή σου, τότε είναι ευγενικός και ενδιαφέρεται.

3. Ρίχνει την φωνή του
Λογικά υπάρχει κάποιο εξελικτικό κατάλοιπο εδώ, αλλά δεν θα το αναλύσουμε, επειδή τα εξελικτικά κατάλοιπα μας φαίνονται περίεργα. Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, όμως (κυρίως επειδή το λένε και μελέτες). Όταν ένας άντρας γουστάρει μια γυναίκα, η φωνή του πέφτει μια-δυο οκτάβες όταν της μιλάει. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τις γυναίκες.

4. Σε αγγίζει;
Αν σε θέλει, δεν θα χάσει την παραμικρή ευκαιρία για να σε αγγίξει. Από τα φιλικά χτυπήματα στον ώμο και στην πλάτη, μέχρι τις αγκαλιές που θα σταθεί λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω, μέχρι ξεκάθαρα ερωτικά αγγίγματα σε… κατάλληλες ζώνες, όπως τα χέρια και η μέση. Αυτά μπορούν να είναι παιχνιδιάρικο φλερτ.

5. Μήπως φαίνεται λίγο αγχωμένος;
Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Οι περισσότεροι άντρες (πλην όσων έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση—και είναι λιγότεροι απ’ όσοι πιστεύεις) δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πώς να προσεγγίσουν μία γυναίκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το έχουν κάνει ποτέ με επιτυχία, απλά σημαίνει πως έμαθαν ότι δεν υπάρχει η σίγουρη συνταγή της επιτυχίας, επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Κι αυτό συνεπάγεται στρες. Και αγχωμένες, χαζές κινήσεις, όπως να ξύνει την μύτη του, το πίσω μέρος του κεφαλιού του, να παίζει με τα μαλλιά του ή να δυσκολεύεται να εκφραστεί με ολοκληρωμένες προτάσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v