Σημάδια ότι σε θέλει, αλλά ντρέπεται να σου το πει

Επειδή τα ντροπαλά παιδιά δύσκολα θα γυρίσουν να σ’ το πουν ξεκάθαρα, ήρθε η ώρα να τους αποκωδικοποιήσεις…
Σημάδια ότι σε θέλει, αλλά ντρέπεται να σου το πει

Ντροπαλά παιδιά. Λένε τα λιγότερα, εννοούν τα περισσότερα. Κρύβονται πίσω από γωνίες και παρακολουθούν τι γίνεται, χωρίς να τους νοιάζει να μπουν στον χορό. Ζουν ανάμεσά μας, είναι φιλήσυχα και καλόβολα. Μέχρι να ερωτευτούν. Επειδή τότε από χαριτωμένα άτομα που βρίσκεις να ακούνε μουσική στο κινητό τους στα περισσότερα πάρτι, μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο.

Βασικά, δεν μεταμορφώνονται εκείνοι σε κάτι άλλο, αλλά εσύ. Επειδή εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά τα δικά σου νεύρα καταλήγουν σπασμένα. Εσύ δεν έχεις ιδέα πώς να διαβάσεις την συμπεριφορά τους, και εσύ επιστρατεύεις όλη την παρέα, οργανωμένο έγκλημα, μπας και δούμε άσπρη μέρα. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις να τους καταλαβαίνεις. Για να βρεθείτε στο ίδιο μήκος κύματος μια ώρα αρχύτερα.

Σου πετάει κλεφτές ματιές
Αυτό μπορεί να το κάνει, επειδή δεν χρειάζεται στην ουσία να επικοινωνήσει μαζί σου. Ειδικά αν δεν κοιτάς. Οπότε, αν ξαφνικά τον πετύχεις να σε τσεκάρει ενώ η προσοχή σου είναι αλλού, μπες στο νόημα και κάνε κίνηση εσύ.

Όποτε μιλάτε, είναι αμήχανος
Και άντε πες έκανε το μεγάλο βήμα και σε πλησίασε εκείνος. Κατ’ αρχάς, αξίζει ένα βραβείο, επειδή δεν τα πάει καλά με τις λέξεις. Έπειτα, μάλλον δεν θα ακούσεις μια φυσιολογική πρόταση να βγαίνει από το στόμα του. Όσο πιο άβολη η συζήτηση, τόσο περισσότερο σε θέλει.

Σου φέρεται διαφορετικά
Οι ντροπαλοί, εσωστρεφείς άνθρωποι, έχουν μια μεγάλη ρετσινιά να τους ακολουθεί: θεωρούνται γενικά αγενείς άνθρωποι. Όχι επειδή είναι μαλάκες, απλά επειδή δεν τους είναι εύκολο να μιλήσουν με κάποιον πιο εξωστρεφή. Θα προτιμούσαν να είναι σπίτι τους, ανά πάσα στιγμή. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Αν, λοιπόν, μαζί σου δεν του βγαίνει ούτε αυτή η παρεξηγημένη αγένεια, μάλλον είσαι αρκετά σημαντικό άτομο γι’ αυτόν.

Σου ανοίγεται
Ναι, μπορεί να μιλούσατε για μια ώρα, και μέσα σε αυτή την ώρα να μην υπονόησε ούτε μια φορά ότι θέλει να βγάλετε τα ρούχα σας. Σου άνοιξε την ψυχή του, όμως, και σου είπε πράγματα που δύσκολα λες στους άλλους. Κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ όσο πιστεύεις.

Χρειάζεται αλκοόλ για να σου μιλήσει
Επειδή το αλκοόλ δίνει κουράγιο. Δηλαδή ρίχνει τις αναστολές. Και οι αναστολές του μπορεί ή μπορεί να μην αποτελούν κλινικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, οπότε – χικ – συγχώρησέ τον.

Προσπαθεί να σου μιλήσει online
Όλοι ξέρουν πως το ίντερνετ είναι η αυτοκρατορία των εσωστρεφών ατόμων. Συνεπώς, όλα αυτά που δεν μπορεί να σου πει πρόσωπο με πρόσωπο, μπορεί να σου τα γράψει. Ακόμα κι αν δεν κάνει αυτό, όμως – επειδή κι αυτό είναι πολύ δύσκολο – σίγουρα θα σου πιάσει την κουβέντα. Και θα ανακαλύψεις με έκπληξη ότι τα γραπτά του είναι πολύ καλύτερα από τα προφορικά.

Οι φίλοι του κάνουν αστεία
Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις τι παίζει με κάποιον εσωστρεφή είναι να ρωτήσεις τους εξωστρεφείς που τον “υιοθέτησαν”. Θα τους βρεις σχεδόν πάντα σε περίμετρο όχι πάνω από δέκα μέτρα, να ρίχνουν κλεφτές ματιές, για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλής. Εκτός κι αν υπάρχει πρόσωπο που τον ενδιαφέρει στο δωμάτιο. Τότε θα αποφασίσουν να τον βασανίσουν και να του κάνουν την ζωή μίζερη με τα πιο προφανή αστεία του κόσμου. Άρα, θες να μάθεις αν σε γουστάρει; Άκου τους φίλους του.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v