Τα είδη των χωρισμών και πώς θα τα ξεπεράσεις

Επειδή κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός. Και απαιτεί διαφορετική ιεροτελεστία για να βρεις ξανά τον εαυτό σου.
Τα είδη των χωρισμών και πώς θα τα ξεπεράσεις
του Θοδωρή Διάκου

Δεν είναι όλοι οι χωρισμοί το ίδιο. Ναι, εντάξει, υπάρχουν μερικά κοινά στοιχεία. Ο πόνος, η αβεβαιότητα για το μέλλον, το γεγονός ότι θέλεις να καθίσεις στο πάτωμα μέχρι τα μαλλιά σου και οι τοίχοι να συνδέονται με ιστούς αράχνης, αλλά την ίδια στιγμή θέλεις να σπάσεις ό,τι μπορεί να σπάσει σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων.
Αλλά δεν είναι όλοι οι χωρισμοί το ίδιο. Και δεν τους ξεπερνάς με τον ίδιο τρόπο. Πάρε, λοιπόν, μια χρήσιμη λίστα με τα διάφορα είδη χωρισμών που θα αντιμετωπίσεις στην ζωή σου, και συμβουλές για το πώς θα τους ξεπεράσεις.

Σημείωση: Η συντακτική ομάδα του in2life σεξ & σχέσεις δεν ευθύνεται για συναισθηματικά ή σωματικά τραύματα που θα προκαλέσεις στον εαυτό σου ή/και σε άλλους αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Ο χωρισμός επειδή βρήκε άλλο άτομο
Άνοιξε την μπαλκονόπορτά σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Μην ουρλιάξεις, επειδή οι γείτονες θα ενοχληθούν, και ένας χωρισμός δεν δικαιολογεί τέτοια απεχθή συμπεριφορά. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Οι σχέσεις τελειώνουν, και τελειώνουν άδοξα.

Ο χωρισμός επειδή βρήκε άλλο άτομο, και το άλλο άτομο είναι η κολλητή σου
Ευχήσου τα καλύτερα για το νέο αυτό ζευγάρι, αλλά από μέσα σου. Η θετική ενέργεια είναι για ‘σένα και μόνο για ‘σένα. Αν αποφασίσεις να την εκφράσεις φωναχτά, το μόνο που θα βγει είναι άναρθρες κραυγές και βρισίδια που θα κάνουν τον Οικονομίδη να αναθεωρήσει κάθε σενάριο που έγραψε ποτέ.

Ο χωρισμός επειδή “δεν ψάχνει κάτι σοβαρό”
Φτιάξε μία μεγάλη κατσαρόλα μακαρόνια. Ρίξε μέσα όσο βούτυρο επιθυμείς. Μην υποκρίνεσαι ότι θα τα σερβίρεις σε πιάτο. Αποδέξου ότι η ζωή σου έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο, και πως όταν πιάνεις πάτο, μπορείς να πας μόνο ψηλά.

Ο χωρισμός από σχέση που δεν ήταν σχέση, αλλά είχες φαντασιωθεί ότι ήταν σχέση
Αν βρέχει, κοίτα από το παράθυρο. Αν δεν βρέχει, βάλε να παίζουν στο YouTube ήχοι βροχής και κοίτα τον τοίχο. Αναρωτήσου αν η μεγάλη φαντασία σου σε κρατάει πίσω από όσα θα μπορούσες να ζήσεις στην πραγματικότητα.

Ο χωρισμός από μακροχρόνια σχέση
Αγόρασε μια δεκάδα χάρτινα πιάτα, και σκίσε τα με μανία, επειδή τα κανονικά σου πιάτα έκαναν 1,99 από το ΙΚΕΑ, και τα λυπάσαι. Αν έπαιξε κέρατο, αγόρασε χάρτινα πιάτα για παιδικό πάρτι με πριγκίπισσες Disney πάνω, και φαντασιώσου πως η Άριελ είναι η νέα του γκόμενα. Πατσαβούρα Άριελ.

Ο χωρισμός από σχέση δύο εβδομάδων
Βγες έξω με τους φίλους σου, επιμένοντας πως είσαι καλά και το μόνο που χρειάζεσαι είναι να διασκεδάσεις. Πιες ένα μπουκάλι βότκα και έπειτα άφησέ του φωνητικό μήνυμα στο Messenger, λέγοντας πως ήσουν διατεθειμένη να κάνεις τα πάντα για εκείνον, αλλά πως τώρα είναι αργά. Πήγαινε στην τουαλέτα του μαγαζιού, κάτσε με την πλάτη στον τοίχο και κλάψε, μέχρι κάποιος να σου δώσει προσοχή.

Ο χωρισμός μέσω ghosting
Συνέχισε να στέλνεις μηνύματα σαν να μη συνέβη τίποτα, περιγράφοντας πώς πέρασες την μέρα σου, μέχρι που κάποια στιγμή κάνε μια αναφορά σε έναν μαυροντυμένο άντρα που σε παρακολουθεί. Χτίσε ένα μικρό κατασκοπικό θρίλερ που θα τον κάνει να μην μπορεί να ξεκολλήσει τα μάτια του απ’ την οθόνη του κινητού του—αλλά δεν θα τον κάνει να σου ξαναστείλει, δυστυχώς.

Ο χωρισμός επειδή η σχέση σας απλά σταμάτησε να σας γεμίζει
Δεν είστε γκόμενοι, αλλά δεν είστε και φίλοι. Δεν είστε εχθροί, αλλά δεν θα κάνετε και χαλαρή παρέα. Κοιτάξτε ο ένας τον άλλο στα μάτια, σαν πείραμα της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, και όποιος κάνει πρώτος κίνηση για δακρυσμένο σεξ χωρισμού, έχασε και κερνάει σουβλάκια.

Ο χωρισμός που πρότεινες εσύ, μετά μετάνιωσες, αλλά τώρα είναι πολύ αργά
Κλάψε για τέσσερις συνεχόμενες ώρες πάνω στην κουβέρτα σου. Κάνε Photoshop την φάτσα σου πάνω σε μια σακούλα σκουπιδιών. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.

Ο χωρισμός μετά από κέρατο
Βγάλε βόλτα τον σκύλο σου έξω από το σπίτι του, και περίμενε μέχρι ο σκύλος να κάνει την ανάγκη του στο χαλάκι της εισόδου. Ναι, μένουν κι άλλοι άνθρωποι στην πολυκατοικία, αλλά μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Αν δεν έχεις σκύλο, υιοθέτησε ένα αδέσποτο. Λογικά θα σε αγαπάει περισσότερο από τον πρώην σου.

Ο χωρισμός επειδή η σχέση ήταν τοξική, αλλά σου πήρε 3 χρόνια να το καταλάβεις
Ποτέ δεν είναι αργά για να γιορτάσεις. Κάνε ένα πάρτι. Φέρσου αναίσθητα. Παίξε με τα αισθήματα άλλων ανθρώπων, επειδή νιώθεις σαν να είναι η πρώτη φορά που έχεις δύναμη, και σκοπεύεις να την εκμεταλλευτείς. Συγχαρητήρια, έγινες ο χειρότερός σου εφιάλτης.

Ο χωρισμός μετά από διακοπές που έφεραν στην επιφάνεια όλες τις διαφορές σας
Κάνε στον εαυτό σου την σημαντική ερώτηση: Κλαις επειδή χώρισες, ή επειδή ξόδεψες πολλά λεφτά για να κάνεις αποτυχημένες διακοπές; Τις περισσότερες φορές, η σωστή απάντηση είναι το δεύτερο. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπληρώνονται εύκολα. Η αναμνηστική φωτογραφία που θα χρησιμοποιείς στο #ThrowbackThursday για τα επόμενα τέσσερα χρόνια; Όχι και τόσο.

Ο χωρισμός επειδή είχατε να κάνετε σεξ 30 εβδομάδες
Αυνανίσου μέχρι να νιώσεις κάθε κομμάτι του σώματός σου να ικετεύει για έλεος. Αυνανίσου λίγο ακόμα, με περισσότερο εκνευρισμό. Κάτσε κάτω από το ντους και σκέψου τι θες να κάνεις με την ζωή σου, αλλά και με τα γεννητικά σου όργανα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v