Γιατί μου στέλνει μήνυμα, αφού χωρίσαμε;

Όταν τα πράγματα δεν είναι καλά, όταν όλη η ελπίδα έχει χαθεί, ή όταν απλά χρειάζεσαι λίγη επιβεβαίωση… σκάλισε το παρελθόν.
Γιατί μου στέλνει μήνυμα, αφού χωρίσαμε;
Κι εκεί που έχεις πέσει να κοιμηθείς, έχεις βάλει τις πιτζαμούλες σου και λες “Ήταν μια ωραία μέρα”, το κινητό σου φωτίζει μες στο σκοτεινό δωμάτιο. Αναρωτιέσαι ποιος να σε θυμήθηκε τέτοια ώρα, και γιατί. Ίσως για μια στιγμή να ανησυχείς, επειδή μπορεί να συνέβη κάτι άσχημο. Αλλά μετά κοιτάς την οθόνη και το βλέπεις.

Είναι ο πρώην σου και ρωτάει να μάθει τι κάνεις.

Και ας πούμε ότι εσένα δεν σε ενδιαφέρει. Ότι τον έχεις ξεπεράσει. Ότι έχεις συνεχίσει την ζωή σου. Αλλά και πάλι, είναι κάπως δύσκολο να μην σκεφτείς “Τώρα τι θέλει;”. Άσε μας να σου εξηγήσουμε.

1. Σεξ
Θα μπορούσαμε να το κλείσουμε εδώ, επειδή είναι η πιο απλή (και η πιο συνηθισμένη) εξήγηση. Είναι μόνος, θέλει συντροφιά, και όταν λέμε συντροφιά εννοούμε σεξ. Θέλει να κάνει σεξ και επειδή τα είχατε, σε έχει συνδέσει με το βολικό σεξ.

2. Είναι θλιμμένος
Και, ξανά, επειδή η εικόνα σου στο μυαλό του έχει συνδεθεί με την στοργή και την ζεστασιά, επιστρέφει εκεί που ξέρει ότι θα νιώσει ασφαλής. Αν του απαντήσεις, θα νιώσει καλύτερα. Κυρίως με την προσοχή, αλλά κι επειδή θα πιστέψει ότι ακόμα τον έχεις ανάγκη—επειδή έτσι λειτουργεί το μυαλό στις ευαίσθητες στιγμές.

3. Έχει βρει άλλη
…και θέλει να σου το τρίψει στην μούρη. Αυτό τον κάνει ιδιαίτερα κακό άνθρωπο, θα λέγαμε εμείς.

4. Έχει μελαγχολήσει
Και αυτό σημαίνει πως κάθεται και βλέπει παλιές φωτογραφίες, ή έστω παλιά μηνύματα στo Viber, και λέει να σου στείλει να θυμηθείτε τα παλιά. Σίγουρα λιγότερο σατανικό απ’ το να σε χρησιμοποιεί για επιβεβαίωση, αλλά επίσης μπορεί να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο.

5. Τα ‘χει τσούξει
Αυτό δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε. Λογικά έχει συμβεί και σε ‘σένα. Είναι ατυχές. Λυπούμαστε που σου συνέβη.

6. Μόλις χώρισε
Αυτό ίσως είναι το χειρότερο απ’ όλα. Δεν φτάνει που υποτίθεται έχετε προχωρήσει και οι δύο την ζωή σας κι έχετε βρει την ησυχία σας, τώρα το πρώτο άτομο που σκέφτηκε να μιλήσει μετά τον χωρισμό του είσαι εσύ; Δεν είσαι το πισωγύρισμά του. Αξίζεις κάτι καλύτερο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v