ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τι θέλουν να πουν οι εσωστρεφείς στους εξωστρεφείς;

Όλες οι (σκληρές) αλήθειες που θέλουν να πουν οι εσωστρεφείς στους εξωστρεφείς… αν καταφέρουν να μιλήσουν.

Τι θέλουν να πουν οι εσωστρεφείς στους εξωστρεφείς;

του Θοδωρή Διάκου

Επειδή οι εσωστρεφείς άνθρωποι δυσκολεύονται με τα λόγια μερικές φορές. Επειδή κι εμείς μπορεί να είμαστε εσωστρεφείς και να δυσκολευόμαστε, αλλά τουλάχιστον εδώ μπορούμε να τα γράψουμε. Αυτό το κείμενο είναι η δικαίωσή μας. Διαβάστε το προσεκτικά, όλοι εσείς που μπορείτε να βρεθείτε σε έναν χώρο με ανθρώπους που δεν έχετε ξαναδεί, χωρίς να νιώσετε παράλυτοι. Αυτές είναι οι αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε.

Πρέπει πάντα να κάνουμε σχέδια
Οι εσωστρεφείς δεν είναι και οι πιο αυθόρμητοι άνθρωποι στον κόσμο. Οτιδήποτε δεν είναι κανονισμένο, απλά δεν θα λειτουργήσει. Χρειάζεται λίγος χρόνος πριν ένας εσωστρεφής καταφέρει να πείσει τον εαυτό του ότι όλα θα πάνε καλά, ότι δεν θα ντροπιαστεί και ότι είναι περικυκλωμένος από άτομα που μπορεί να εμπιστευτεί. Συνεπώς, μην εμφανίζεστε απρόσκλητοι στο σπίτι ενός εσωστρεφούς. Επίσης…

…το “θα το σκεφτώ” δεν σημαίνει “όχι”
Οι εσωστρεφείς ίσως είναι οι μόνοι άνθρωποι που όταν λένε πως θα σκεφτούν την πρότασή σου, την σκέφτονται όντως. Το ξέρεις πως για όλους τους υπόλοιπους, είναι ένας ευγενικός (και καλά) τρόπος να σε απορρίψουν, αλλά ένας εσωστρεφής θα σκεφτεί τα υπέρ και τα κατά, θα φτιάξει μερικά σενάρια στο μυαλό του ή απλά θα μαζέψει τις δυνάμεις του, και θα σου απαντήσει σύντομα. Υπομονή!

Η σιωπή δεν σημαίνει εκνευρισμός
Γι’ αυτό κατηγορούμε ξεκάθαρα τους εξωστρεφείς και την ικανότητά τους να μιλάνε. Συνεχώς. Μερικές φορές, αυτό που χρειάζεσαι είναι η ησυχία σου, χωρίς να κρύβεται τίποτα σκοτεινό από πίσω. Τα έλεγε και η Ούμα Θέρμαν στο Pulp Fiction, αλλά ποιος την ακούει;

Ναι, σου έχουμε πει ψέματα
Όχι πολλές φορές. Αλλά σίγουρα εκείνη τη φορά που σου είπαμε ότι πονάει ο λαιμός μας και δεν μπορούμε να βγούμε έξω ήταν ψέμα. Απλά δεν θέλαμε να βγούμε και φοβόμασταν πώς θα αντιδράσεις. Όχι ότι αυτό σημαίνει πως σε φοβόμαστε γενικά. Δεν είναι προσωπικό. Το έχουμε με όλους τους ανθρώπους. (Αυτό αρχίζει να γίνεται όλο και πιο άβολο, αλλά η ανάγκη για #αλήθεια είναι πιο δυνατή. Συνεχίζουμε.)

Το ότι δεν έχουμε σχέδια, δεν σημαίνει πως είμαστε διαθέσιμοι
Έχεις δοκιμάσει ποτέ απλά να κάτσεις σπίτι και να μην κάνεις τίποτα; Είναι εξωφρενικά διασκεδαστικό. Σου το προτείνουμε.

Άλλο το είναι, άλλο το φαίνεσθαι
Ναι, είμαστε ενήμεροι ότι πολλοί από εμάς, εκ πρώτης όψεως, μοιάζουμε εξωστρεφείς. Μιλάμε, γνωρίζουμε κόσμο, κάνουμε αστεία—και αυτό είναι πολύ καλό, επειδή μας βοηθά να έχουμε μια καλύτερη κοινωνική ζωή. Δες το, όμως, σαν γυμναστική. Είναι κάτι δύσκολο και κουραστικό, και χρειαζόμαστε αποθεραπεία. Συνεπώς, μην υποθέτεις ότι είμαστε συνέχεια έξω καρδιά.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η αυτοπεποίθηση προκύπτει όχι από το να έχεις πάντα δίκιο, αλλά από το να μη φοβάσαι να έχεις άδικο."

Peter T. McIntyre

  • 1812 - Ξεκινά ο Βορειοαμερικανικός Πόλεμος του 1812 ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
    1815 - Η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγούνταν ο αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης.
    1858 - Ο Κάρολος Δαρβίνος αποφασίζει να εκδώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.
    1932 - Δημιουργείται η FIBA (με την ονομασία FIBB) στην Γενεύη της Ελβετίας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY