Τι να θυμάσαι αφού χωρίσεις

Επειδή μετά τον χωρισμό, οι κακές σκέψεις είναι πολύ εύκολο να καταλάβουν το μυαλό μας, και δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Τι να θυμάσαι αφού χωρίσεις
Μετά από έναν χωρισμό, είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσουμε σε έναν φαύλο κύκλο αυτολύπησης, αυτομαστιγώματος, και πολλών άλλων πραγμάτων που ξεκινούν με αυτο- και μας κάνουν κακό. Και, ναι, το καταλαβαίνουμε απολύτως. Μόλις τελείωσε μια σχέση, και ειδικά αν η σχέση αυτή ήταν σοβαρή, χρειάζεσαι αρκετό καιρό για να την θρηνήσεις.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου. Αναγνώρισε τα λάθη σου, κάνε την αυτοκριτική σου, ώστε να γίνεις καλύτερος/η σύντροφος για την επόμενή σου σχέση, αλλά μην ξεχνάς ποτέ τα παρακάτω…

*Υπάρχει κάποιος καλύτερος για ‘σένα. Ναι, δεν το πιστεύεις αυτή τη στιγμή, αλλά είναι η πραγματικότητα. Και στατιστικά να το δούμε.

*Η σχέση σου δεν τελείωσε με τον χωρισμό. Είχε πιθανότατα τελειώσει πολύ πριν, και πλέον είσαι ελεύθερος/η να ζήσεις την ζωή σου όπως θέλεις.

*Αξίζεις κάτι καλύτερο. Καλύτερο από αυτό που είχες πριν, καλύτερο από αυτό που ήθελες—μην σταματάς ποτέ να πιστεύεις ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα.

*Αν πονάς αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι ένιωσες. Ότι προσπάθησες. Και, ναι, μπορεί να κάηκες, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει ότι δεν ενδιαφέρθηκες.

*Αν θες να αλλάξεις, καν’ το. Αλλά μην το κάνεις για τους/τις μελλοντικούς συντρόφους. Καν’ το για τον εαυτό σου.

*Σταμάτα να ακολουθείς τους πρώην σου στα social media. Δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν, εκτός από κακές αναμνήσεις και γκρίνια αυτή τη περίοδο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να αποστασιοποιηθεί.

*Όσο πιο χαμηλά νιώθεις ότι έχεις πέσει… τόσο πιο γερά θεμέλια θα μπορέσεις να βάλεις για την νέα σου ζωή.

*Θα αγαπήσεις ξανά. Αυτό είναι προφανές, αλλά έχεις ανάγκη να το ακούσεις. Και να το λες στον εαυτό σου συχνά.

*Ο θυμός σου είναι πόνος. Είναι άμυνα. Μην τον αφήσεις να σε επηρεάσει, και μην πεις πράγματα που θα μετανιώσεις μετά.

*Αυτός ο πόνος, μάλιστα, έχει κάτι πολύ σημαντικό να σου διδάξει: Τι άνθρωπος δεν θέλεις να είσαι. Αν η καρδιά σου έχει ραγίσει μια φορά, δεν θα ήθελες να το προκαλέσεις σε κάποιον άλλο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v