Πώς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι μετά τον χωρισμό

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να φρικάρεις και να ψάχνεις προφίλ και να φτιάχνεις σενάρια στο κεφάλι σου. Μια και καλή.
Πώς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι μετά τον χωρισμό
Η σχέση σας τελείωσε – και αυτό συνήθως είναι για καλό – αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι. Ίσως να επισκέπτεσαι κάθε είκοσι λεπτά το προφίλ του, να δεις αν ανέβασε τίποτα. Ίσως να το επισκέπτεσαι κάθε δέκα λεπτά, ή απλά μπορεί να έχεις κάνει το προφίλ του homepage και απλά να κάθεσαι μπροστά από το λάπτοπ και να χτυπάς το F5 μέχρι να πάθει το χέρι σου αγκύλωση.

Κι επειδή αυτό είναι θλιβερό σε πάρα πολλά επίπεδα, οι παρακάτω απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αυτόν τον χωρισμό, και να νιώσεις έτοιμη να συνεχίσεις την ζωή σου, χωρίς εμμονές.

Μπλόκαρε τον αριθμό του
Για όλα εκείνα τα βράδια που μιλάει το αλκοόλ, και όταν μιλάει το αλκοόλ στέλνει πολύ ακατανόητα και απεγνωσμένα μηνύματα. Ή αφήνει μηνύματα σε τηλεφωνητές, αν υποθέσουμε ότι οι τηλεφωνητές είναι κάτι που οι άνθρωποι ακόμα χρησιμοποιούν. Σβήσε τον αριθμό του, βάλε φραγή, ή κατέβασε μία από εκείνες τις εφαρμογές που σου επιτρέπουν να κόψεις κάθε επαφή με συγκεκριμένα νούμερα. Και, ναι, η λέξη νούμερα χρησιμοποιείται με όποιον τρόπο θέλεις εδώ.

Κάνε πράγματα για ‘σένα
Διάβασε κάτι. Δες βίντεο με γάτες. Βγες μια βόλτα. Παίξε video games. Κάνε γυμναστική. Μαγείρεψε. Οτιδήποτε για να μην σκέφτεσαι το γεγονός ότι είσαι single και ο πρώην σου βρίσκεται κάπου στην ίδια πόλη και, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι κάνει, και αυτό σε τρελαίνει. Πιάσε τα παλιά σου χόμπι, και μετά βρες καινούρια χόμπι.

Πρόσεξε τι σε κάνει να τρελαίνεσαι
Μπορεί την μια στιγμή να τραγουδάς “θα ζήσω ελεύθερο πουλί”, και την επόμενη να συμβεί κάτι και να το γυρίσεις σε “όλα σε θυμίζουν”. Πρέπει να βρεις ποια είναι αυτά τα πράγματα που σε προκαλούν να τον σκεφτείς. Ή να τον παρακολουθήσεις online. Ή – θεός φυλάξοι – να του στείλεις μήνυμα. Μόλις βρεις αυτά τα triggers, ήρθε η ώρα να τα αποφεύγεις. (Πάμε στοίχημα ότι ένα από αυτά έχει να κάνει με αλκοόλ, οπότε θα ήταν καλό να μην πνίξεις την θλίψη σου, θα τα κάνεις όλα χειρότερα. Επίσης, σκέψου το συκώτι σου, είναι ένα καλό όργανο και δεν σου φταίει σε τίποτα.)

Οργάνωσε καλύτερα τον χρόνο σου
Εντάξει, να σου πούμε ότι δεν είναι φυσιολογικό να παθαίνεις μικρούλες εμμονές για ένα σχετικά μικρό (αλλά επίσης απροσδιόριστο) διάστημα μετά τον χωρισμό; Δεν μπορούμε να σου το πούμε, θα ήταν ψέμα. Όλοι το περνάμε αυτό. Οπότε, φρόντισε να το κάνεις σωστά. Πέρασε την μέρα σου εστιάζοντας στα πράγματα που έχουν όντως σημασία (δουλειά, διατροφή, πώς να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα με ρόκα) και μετά, όταν αρχίσει να βραδιάζει, δώσε στον εαυτό σου ΑΥΣΤΗΡΑ μισή ώρα που μπορείς να αφεθείς στην παράνοια. Θα το βγάλεις από μέσα σου, θα μάθεις όλα τα νέα του από τα social media, θα τον βρίσεις, και μετά θα συνεχίσεις κανονικά την ζωή σου. Επειδή ώριμος είναι ο άνθρωπος που αναγνωρίζει και αποδέχεται όλα του τα αισθήματα· ακόμα κι αυτά που είναι εντελώς τοξικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v