Πώς θα καταπολεμήσω την μοναξιά;

Μερικές μικρές συμβουλές – από ανθρώπους σαν εσένα – για να διώξεις την μοναξιά από την ζωή σου και να αισθάνεσαι καλύτερα…
Πώς θα καταπολεμήσω την μοναξιά;
Όλοι έχουμε ζήσει την μοναξιά. Όλοι έχουμε νιώσει την ασχήμια της. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που την ζουν πιο έντονα από εμάς, για κάθε πιθανό λόγο, και χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να βρουν ξανά τον εαυτό τους. Και κάπως έτσι, η ομάδα του ThoughCatalog σκέφτηκε να ρωτήσει χρήστες του Reddit τι κάνουν για να ξεπεράσουν τα αισθήματα μοναξιάς. Αυτές είναι οι συμβουλές που είχαν να μας δώσουν.

Εμείς, επειδή μας άρεσε η αναλογία, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε με κάτι που διαβάσαμε και μας φάνηκε πολύ σοφό: “Η μοναξιά είναι σαν βρικόλακας. Αν δεν την καλέσεις, δεν μπορεί να μπει μέσα”.

*Κάνε κάτι που ανέβαλλες για πολύ καιρό και σε τρομάζει.

*Δημιούργησε κάτι. Δεν έχει σημασία τι, μπορείς να ζωγραφίσεις, να γράψεις, ακόμα και να μαγειρέψεις.

*Κάνε μια βόλτα στην φύση. Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το πράσινο βοηθάει στο να ρίξουμε το στρες και να αισθανόμαστε καλύτερα.

*Προσπάθησε να επαναπροσδιορίσεις την σχέση σου με τους συναδέλφους σου, και – γιατί όχι; – δοκίμασε να περάσεις χρόνο μαζί τους εκτός δουλειάς. Μπορεί να αποκτήσεις νέους φίλους από εκεί που δεν το περιμένεις.

*Πήγαινε να ψωνίζεις σε ιδιαίτερα μαγαζιά, όπως ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων.

*Πάρε την (τρομακτική, το ξέρουμε) απόφαση να επικοινωνήσεις με κάποιον φίλο που έχετε χάσει επαφή.

*Φτιάξτε προφίλ στο Tinder. Ποτέ δεν ξέρεις.

*Υιοθέτησε ένα ζωάκι, που αντικειμενικότατα, για να είμαστε ειλικρινείς είναι η καλύτερη παρέα που μπορείς να έχεις.

*Γράψε αυτά που νιώθεις σε ένα ημερολόγιο. Σύντομα θα ανακαλύψεις ότι είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείς και να κατανοήσεις τα αισθήματά σου, και από πού προέρχονται.

*Άκου λίγη μουσική που σε ανεβάζει.

*Βγες μία βόλτα σε κάποιο μέρος που μαζεύει αρκετό κόσμο. Και μόνο η παρουσία σου μέσα στο πλήθος μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

*Θυμάσαι όλες εκείνες τις προσκλήσεις για events που σου στέλνουν στο Facebook; Ξεκίνα να τις αποδέχεσαι—και να πηγαίνεις.

*Διάβασε ένα βιβλίο, και χάσου μέσα στον κόσμο του.

*Ξεκίνα γυμναστική, ή μία πολεμική τέχνη. Θα φροντίζεις παράλληλα την υγεία σου, θα γνωρίσεις κόσμο, και το σώμα σου θα δείχνει καλύτερο από ποτέ.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v