Σαχλές δικαιολογίες που θα πει για να σε απορρίψει

Σου το είπε. Αν το πίστεψες, μάλλον θα ήταν καλό να το ξανασκεφτείς.
Σαχλές δικαιολογίες που θα πει για να σε απορρίψει
“Δεν φταις εσύ, φταίω εγώ.”

Ίσως η πιο κλισέ ατάκα χωρισμού. Κλισέ ατάκες, όμως, υπάρχουν για το κάθε τι, και αν δεν φτάσετε καν στο σημείο που να μπορεί να υπάρχει χωρισμός, τι θα σου πει για να σε διώξει; Αν ακούσεις κάποιο από τα παρακάτω να βγαίνει από το στόμα του, οι πιθανότητες λένε πως απλά δεν θέλει να σε ξαναδεί, και προσπαθεί να σου το φέρει με όμορφο τρόπο.

Όλες οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν και με το πόση πίστη έχεις γενικά στους ανθρώπους. Το παρόν κείμενο δεν έχει γραφτεί από την οπτική ενός ατόμου που έχει πίστη στους ανθρώπους.

“Μόλις βγήκα από πολύ κακή σχέση”
Ναι, είναι πιθανό. Ειδικά αν είναι άτομο που ξέρεις από πριν, μπορείς να το επιβεβαιώσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όμως θα σε κάνει να σκεφτείς ότι έχει πολλά ψυχολογικά, ο καημενούλης, ενώ στην πραγματικότητα απλά δεν θέλει να δεσμευτεί.
Βαθμός κακίας: Είτε 0/5, είτε 4/5. Δεν έχει ενδιάμεσο.

“Δεν ψάχνω κάτι σοβαρό αυτή τη στιγμή”
Εδώ δεν σου αφήνει αμφιβολία, για να είμαστε ειλικρινείς. Απλά σου λέει τι αισθάνεται. Μην το αναλύσεις και πολύ.
Βαθμός κακίας: 1/5, απλά και μόνο επειδή δεν το συμπλήρωσε με “…αλλά μπορούμε να κάνουμε σεξ, αν θες.”

“Μισώ τις σχέσεις, γιατί να μην είμαστε χαλαρά;”
Μετάφραση: Ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να διαχειριστεί τις υποχρεώσεις και τους συμβιβασμούς που θα φέρει μια σχέση, και όχι επειδή δεν είμαι νευροτυπικός ή επειδή είμαι aromantic, απλά είμαι ανώριμος.
Βαθμός κακίας: 3,5/5, γιατί τουλάχιστον εκδήλωσε ενδιαφέρον να σε ξαναδεί.

“Ας δούμε πού πάει…”
Πρακτικά το ίδιο με το αποπάνω, αλλά χειρότερο. Επειδή ο προηγούμενος είχε τουλάχιστον τα κότσια να το παραδεχτεί ότι δεν είναι για σχέσεις. Αυτός σου δίνει φρούδες ελπίδες γιατί δεν βαρέθηκε ακόμα να κάνει σεξ μαζί σου.
Βαθμός κακίας: 5/5

“Γιατί να του βάλουμε ταμπέλα;”
Άλλη μια παραλλαγή του ίδιου ψέματος, αλλά τρεις φορές χειρότερη. Επειδή χρησιμοποιεί την λέξη “ταμπέλα”, που θα σε κάνει να σκεφτείς αμέσως ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες και αντιστέκεται στο σάπιο σύστημα, όπως τότε που ο Μπραντ και η Αντζελίνα δήλωσαν ότι δεν θα παντρευτούν μέχρι να μπορούν να παντρεύονται και ομόφυλα ζευγάρια στην Αμερική.
Βαθμός κακίας: 7/5

“Δεν ξέρω τι θέλω…”
Είναι δώδεκα χρονών; Λογικά δεν είναι δώδεκα χρονών, επειδή αν έφτανες στο σημείο να κάνεις αυτή τη συζήτηση με ένα δωδεκάχρονο, θα έπρεπε να μπεις στη φυλακή. Αν, πάλι, είναι ενήλικος και σου πει ότι δεν ξέρει τι θέλει… Ναι, το καταλαβαίνουμε, το παθαίνουμε κι εμείς, αλλά κυρίως για πράγματα πιο σημαντικά. Τα γεννητικά όργανα είναι λίγο πιο απλοϊκά στο πώς σκέφτονται, άρα δεν έχει δικαιολογία.
Βαθμός κακίας: 0,5/5, γιατί λογικά δεν ξέρει τι κάνει και τον λυπόμαστε λιγάκι, και λογικά τον λυπάσαι κι εσύ, και τώρα ξανάκανες σεξ μαζί του επειδή τον λυπάσαι τόσο, και μετά έφυγε πάλι χωρίς να πει κουβέντα και, ξέρεις κάτι; Βαθμός κακίας 5/5.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v