Τι να θυμάσαι αν σε παρατήσει για άλλη

Το ξέρουμε ότι πονάς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ αυτές τις μεγάλες αλήθειες…
Τι να θυμάσαι αν σε παρατήσει για άλλη
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο χαστούκι από το να χάσεις την σχέση σου, λόγω ενός άλλου ατόμου. Η απογοήτευση, η πικρία, ακόμα και η οργή απειλούν να κυριαρχήσουν, και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Και, δυστυχώς, αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα των άλλων.

Και αυτές είναι οι σκέψεις που πρέπει να κρατάς στο μυαλό σου αν σου συμβεί κάτι τέτοιο. Επειδή, όχι, η εκδίκηση πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή.

Θα πονέσεις
Και μάλλον θα πονέσεις για αρκετό καιρό. Κάθε φορά που τελειώνει μια σχέση, ακολουθεί μια περίοδος πένθους—πόσο μάλλον αν η σχέση τελειώσει με τρόπο τόσο άδοξο. Πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να βιώσει όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, όπως σε κάθε άλλο χωρισμό, για να καταφέρεις μετά να βγεις νικήτρια.

Θα σου λείψει
Ξανά, μπορεί να νιώσεις ότι σου λείπει και περισσότερο απ’ ό,τι θα σου έλειπε αν η σχέση σας απλώς έφτανε στην ημερομηνία λήξης της. Επειδή ο εγωισμός σου έχει πληγωθεί. Προσπάθησε να γεμίσεις τον χρόνο σου με πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη, και να μην σκέφτεσαι όσα κάνατε μαζί.

Θα αισθανθείς απέχθεια
Θα νιώσεις ότι “σου τον έκλεψε”. Ή, μπορεί να κατευθύνεις την οργή σου προς τον πρώην, νιώθοντας προδομένη. Και αυτό είναι θεμιτό. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτές τις άσχημες σκέψεις, αλλά μην τις αφήνεις να ορίζουν τις πράξεις σου.

Θα έρθεις πιο κοντά με το ένστικτό σου
Θα αρχίσεις να ψάχνεις για σημάδια. Θα παρατηρείς καλύτερα πλέον πότε κάποιος σε βλέπει σοβαρά, και αν είναι τέτοιου είδους άτομο, που θα σε παρατήσει με τον πρώτο ενθουσιασμό που θα νιώσει για κάποια άλλη. Το ένστικτό σου ξέρει—ήρθε η ώρα ν’ αρχίσεις να το εμπιστεύεσαι.

Ήσουν αρκετή
Μπορεί να μην ήσουν αρκετή για αυτόν – και αν έχει θράσος, μπορεί να σου το πει – αλλά, ξέρεις κάτι; Αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Εφόσον εσύ ξέρεις πως έδωσες ό,τι μπορούσες σε αυτή τη σχέση, μην κατηγορήσεις ποτέ τον εαυτό σου, και μην αναρωτηθείς τι έκανες λάθος.

Αξίζεις καλύτερα
Όχι, δεν ήταν αυτός ο χωρισμός η τιμωρία σου για κάτι που έκανες σε προηγούμενη ζωή. Και, όχι, δεν άξιζες τέτοια συμπεριφορά. Αξίζεις κάτι πολύ καλύτερο, και πρέπει να το θυμάσαι αυτό. Αναποδιές πάντα θα συμβαίνουν. Το ζήτημα είναι να μην τις αφήνεις να σε κάνουν να μισείς τον εαυτό σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v