Γιατί δεν απαντάει στα μηνύματα;

Μπορεί το κινητό του να έκλεισε από μπαταρία. Μπορεί να έχει πολλές δουλειές αυτές τις μέρες. Ή μπορεί και να μη θέλει.
Γιατί δεν απαντάει στα μηνύματα;
Όταν στέλνεις ένα μήνυμα, περιμένεις απάντηση. Έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη επικοινωνία. Και όταν στέλνεις ένα μήνυμα στο άτομο που σου έχει πάρει το μυαλό, δεν περιμένεις απλά την απάντηση. Στέκεσαι πάνω από το κινητό, μετράς τα λεπτά. Και δεν πρόκειται να πούμε κάτι αρνητικό γι’ αυτό· όλοι το έχουμε κάνει, όλοι θα το ξανακάνουμε, και μάλλον όλοι θα ξαναζήσουμε την φριχτή εκείνη στιγμή που βλέπουμε το μήνυμά μας να έχει κλείσει εικοσιτετράωρο στα εισερχόμενα του προσώπου και να παραμένει αναπάντητο.

Αν, λοιπόν, κι εσένα δεν σου απαντάει στα μηνύματά σου, θέλουμε να σταματήσεις να φρικάρεις και να σταματήσεις να τσεκάρεις το τηλέφωνό σου κάθε δυο λεπτά. Αν σου έρθει μήνυμα, θα το ακούσεις. Επίσης, σκέψου τα παρακάτω.

Έχει δουλειές
Δεν ξέρεις ποτέ τι κάνει ένας άνθρωπος μέσα στην μέρα του. Μπορεί να μην τσεκάρει καν το κινητό του μέχρι το βράδυ, που γυρνάει σπίτι. Μπορεί να είδε το μήνυμά σου, αλλά να μην έχει καθόλου χρόνο να αρχίσει τώρα συζήτηση.

Δεν έχει κάτι να πει
Ναι, όσο χαζό κι αν ακούγεται, είναι πολύ μεγάλη πιθανότητα. Μερικές φορές λαμβάνεις μηνύματα στα οποία δεν ξέρεις τι να απαντήσεις. Οπότε απλά περιμένεις, μέχρι να βρεις κάτι για να στείλεις και να αλλάξεις το θέμα. Ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες, προφανώς, να έχει συμβεί, αν το τελευταίο σου μήνυμα ήταν κάποια ερώτηση που απαιτούσε σκέψη. Επίσης να δηλώσουμε ότι αυτές οι κουβέντες καλό θα ήταν να μην γίνονται από μηνύματα.

Δεν του είπες κάτι ενδιαφέρον
Σαν το παραπάνω, αλλά χειρότερο. Μήπως του έστειλες κάτι που δεν τον ενδιαφέρει καθόλου; Ναι, θα μπορούσε να σου το πει αυτό, αλλά σκέψου: κι αυτή η απάντηση δεν θα σε πλήγωνε λιγάκι; Μερικές φορές η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων είναι περίπλοκη, και πολλά πράγματα που θα ήταν εντελώς φυσιολογικά να πεις προφορικά μπορούν να παρεξηγηθούν σε ένα chat.

Δεν έχει όρεξη
Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβαστείς. Μερικές φορές οι άνθρωποι απλά δεν μπορούν/θέλουν να μιλήσουν. Και, όχι, αν τον δεις ταυτόχρονα να δημοσιεύει πράγματα στα social media, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι εντελώς διαφορετικό να δημοσιεύεις κάτι και να έχεις κανονική αλληλεπίδραση με έναν άλλο άνθρωπο.

Τον έπρηξες
Συγγνώμη, αλλά αν το έχεις στείλει δέκα μηνύματα στην σειρά, μάλλον ο τύπος φρίκαρε και φοβάται να κοιτάξει τι άλλο μπορεί να του έχεις στείλει. Παν μέτρον άριστον!

Δεν το ‘χει με τα λόγια
Δυστυχώς, ισχύει. Οι άντρες πολλές φορές δεν είναι και οι καλύτεροι στο να εκφράζονται γραπτά. Αν σου φαίνεται φυσιολογικός και ότι ενδιαφέρεται όταν βρίσκεστε από κοντά, μπορεί απλά να νιώθει αμήχανα στα μηνύματα, επειδή φοβάται ότι δεν θα εκφραστεί σωστά.

Δεν σε θέλει
Είναι μια πιθανότητα που πρέπει να αποδεχτείς. Και να προχωρήσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v