Άβολη σιωπή στο πρώτο ραντεβού: Ποτέ ξανά

Πώς να αποφύγεις την άβολη σιωπή στο πρώτο ραντεβού μια και καλή. Επειδή καιρός ήταν να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα ραντεβού σου.
Άβολη σιωπή στο πρώτο ραντεβού: Ποτέ ξανά
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στο πρώτο ραντεβού – εκτός απ’ το να ανακαλύψεις ότι έχεις βγει έξω με έναν απαίσιο άνθρωπο και να μην ξέρεις σε ποια έξοδο κινδύνου να πρωτοτρέξεις – είναι η άβολη σιωπή. Θα πέσει όταν εξαντλήσετε τα βασικά. Θα πέσει αν ειπωθεί κάτι παράξενο ή βαρύ.

Λίγα πράγματα μπορούν να σκοτώσουν την χημεία όσο αυτή η σιωπή του πρώτου ραντεβού, άρα κάτι μας λέει πως οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν πολύ χρήσιμες…

Ασφαλή κομπλιμέντα
Αν νιώθεις πως δεν έχεις κάτι να πεις, πέτα ένα κομπλιμέντο, και φρόντισε να είναι λιτό και απέριττο. Μου αρέσει αυτό που φοράς, ή Είσαι πολύ ωραία απόψε. Δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι, δεν γίνεσαι γλίτσας και – ακόμα καλύτερα – μπορεί να κερδίσεις και ένα χαμόγελο.

Χαμογέλα κι εσύ
Οι άνθρωποι που χαμογελούν περισσότερο, είναι πιο γοητευτικοί. Έρευνες το λένε, όχι εμείς. Όταν σου μιλάει, άκου προσεκτικά, και φρόντισε να το δείχνεις, κοιτώντας το άλλο άτομο στα μάτια. Δεν θες να δώσεις την εντύπωση ότι βαριέσαι και αδιαφορείς.

Κάνε ερωτήσεις
Μία μεγάλη, παγκόσμια αλήθεια, είναι ότι οι άνθρωποι γουστάρουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Αν, λοιπόν, αισθανθείς άβολα, ξεκίνα να κάνεις ερωτήσεις. Βέβαια, πρέπει να είσαι έτοιμος/η μετά κι εσύ να απαντήσεις και να ανοιχτείς.

Όχι πολλές πληροφορίες
Υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε για πράγματα που είναι πιο παράξενα. Όπως για τις πιο χαζές σας συνήθειες. Ή για τον φόβο σας για τον θάνατο. Ή για το γεγονός ότι σας αρέσουν οι σφαλιάρες στο σεξ. Η στιγμή αυτή δεν είναι το πρώτο ραντεβού.

Όχι συνέντευξη
Ερωτήσεις τύπου “Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;” καλό θα ήταν να ακούγονται μόνο σε συνεντεύξεις για δουλειά. Ρώτα κάτι που σε ενδιαφέρει να μάθεις την απάντηση, και φρόντισε να μιλάς κι εσύ πού και πού, αλλιώς θα δείξεις απλά ότι δεν μπορείς να ανοιχτείς στους ανθρώπους.

Κάντε κάτι διαφορετικό
Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να μην πέσει άβολη σιωπή στο πρώτο ραντεβού είναι να μην βρεθείτε σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ. Κάντε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο, και η κουβέντα θα κυλάει πιο εύκολα.

Τα… προφανή
Πρώτο ραντεβού είναι, άλλωστε, και μπορείτε να τεστάρετε πόσο κολλάτε σε ορισμένα πράγματα. Που σημαίνει ότι ερωτήσεις για αγαπημένη μουσική, ταινίες, σειρές και βιβλία είναι 100% ασφαλείς. Αν μη τι άλλο, αν ανακαλύψετε ότι ταιριάζετε πολύ σε ό,τι αφορά την ποπ κουλτούρα, ίσως να μην υπάρξει παύση στην συζήτηση για ώρες ολόκληρες!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v